321
  • Mike
    "Az emberek olyan szinten nem tisztelik egymást, hogy már csuklóból megy egymás hülyézése!" inkább csak a magyarok ilyenek
    nézd meg a politikai kultúránkat
  • Mike
    nem egészen tudtak
    figy Európában harc van. Távol mindentől, azt hitték biztonságban vannak. Az ember gayrló. Hányszor hiszi azt például, hogy mára legyőzte a természetet, hogy a vulkán már nem fog kitörni, egyzserüen nem hitték hogy a japcsik erre képesek
    túlzott önbizalom
    általában az emberiség megfizeti ezt
    de nézzük kis léptékben: lásd a motoros fickót aki felvette a halálos ütközését
  • Mike
    szvsz inkkább nem tudták elhinni, hogy ilyet megléphetnek a muzulmánok
  • wednes
    "Ja es ki nyerte meg Europaban a II. vilaghaborut? A franciak, az angolok?"

Elárulom, hogy a szovjetek nyerték meg a világháborút. Amcsik kevesek lettek volna hozzá. A teljes angolszáz haderő a német hardsereg negyedével harcolt nyugaton, ami lestrapált, gyengén felszerelt volt.

"Nem szeretnek vitatkozni vele, nem ismerem a temat, de en ugy hallottam, hogy Kanadanak azert brutalis tartalekai vannak (amire mar az USA reg ratette a kezet, majd ha elfogy a kozelkeleten a kozos olaj (kozos, mert mindenki onnan vasarol),"

Szaud-Arábiának is hatalmas készletei vannak USA mégse támadja meg. Hmmm csak nem azért mert USA barát vezetése van? Kanada mintha nem lenne rosszba USA-val, de lehet, hogy én tévedek.
    Majd ha amcsi ellenes vezetés kerül hatalomra Kanadába vagy Szaud-Arábiába, akkor majd nézd meg mi lesz.
  • Loopus
    Bocs, felreertheto voltam. Ott "mindossze" csak tudtak elore a dologrol
  • NintendoGC
    Üdv mindenkinek... gondoltam mélységes okfejésekbe nem kezdek de leírom én hogy gondolom.

Először is kövezzetek meg, és nyugodtan anyázzatok le, de én nem követem azt a "divatot", ami ma oly elterjedt és közkedvelt... a "ne higgyünk el semmit, főleg ha Amerikához kapcsolódik"! gondolkodásmódot!
    Persze most a nagyon okosok azt mondják rá, hogy akkor én biztos egy naív állat vagyok, aki mindent gondolkodás nélkül megkajál és természetesen éppen emiatt full hülye és degenerált is vagyok... csak van egy kis gáz. Az emberek olyan szinten nem tisztelik egymást, hogy már csuklóból megy egymás hülyézése! Hát gratulálok. Szerintem nem sokat kell várni, hogy az ember saját magát alulmúlja!

Más:

Amerika utálathoz:
    Belegondoltatok már abba, önmagatokat annyira nagyra tartó magyar honfitársaim, hogyha amerikaiak helyett mi magyarok élnénk Amerikában és mi lennénk olyan helyzetben mint ők, nem ugyan azokat a disznóságokat csinálnánk meg mint ők? Ugyan már, dehogynem!.... Az ember az ember marad.. és az ember gyarló, önző, stb... és nem földreszállt angyal!!!

Nem kell mindenért Amerikát vádolni! Sepregessen ki - ki a saját portáján először! Mellesleg minden országnak megvannak a maga disznóságai... nem kell messzire menni, elég csak idehaza kicsit komolyabban, nyitott szemmel és józan ésszel végignézni.

Hiába.. az amerika és zsidóutálat gobális divattá vált! És ez ELÉG BAJ!
  • Mike
    ez tényleg gáz
  • Mike
    Pearl Harbour mint öntámadás? ezért azért kacagnom kell :D LOL
  • Mike
    mondjuk kigyulladhat az épület teteje, emiatt összedőlhet az egész
    erre lehet számítani tervezéskor

majd ha jár erre egy építész elmondja a véleményét
    jelenleg csak ugatjuk a Holdat
  • Mike
    ennyire ne légy naiv
    lezsírozzák azt előre maguk között

másik felvetésedre: Irak-Iráni háborúban USA Irakot támogatta, USA most csak a saját szarát lapátolja
  • cateran
    Nem vagyok építész, de eléggé nehéz elképzelnem olyan tervezést, ami igy megoldja az esetleges természeti katasztrófákat...mármint honnan tudod, hogy milyen irányból, milyen erővel, milyen tipusú hatás(ok) ér(het)i(k) az épületet és ennek megfelelően úgy megtervezni, hogy magába döljön és ne jobbra-balra?
  • Loopus
    "Nekem a Heti Hetes féle szöveg jutott eszembe..."
    Es ez tenyleg igy van, a Reagen-kormanyzat idejen nehany szazmillio dollar ertekben kaptak kettos felhasznalasi celu vegyi anyagokat... de az ezekbol keszult cuccost meg a '80-as evekben ellovoldoztek Iranra meg a kurdokra. A HVG-ben volt rola cikk nehany eve, utana lehet nezni.
    Nem akarok semmit allitani az ontamadassal kapcsolatban, csak nehany emlekezetes nev az USA ujkori tortenetebol: Pearl Harbour, Tonkini-obol, es akkor a kollega emlitette meg az USS Maine-t...
    A legnagyobb problema viszont szerintem mar az, hogy egy egesz kulturkorre huzzak ra a kollektiv bunosseget, es ez a szemlelet elterjed olyanok kozott is, akik ertelmes, gondolkodo emberek. Sajat boromon tapasztalt pelda: a cegunk iden Tuneziaba viszi a dolgozoit. Nehanyan mar tervezgetunk kisebb magankirandulasokat, aholis iranytaxiba szallnank, vagy vonatra, hogy par szaz km-t utazzunk, esetleg helyiekkel beszeljunk, ha tudunk. Az egyik munkatarsam kedvese folhaborodottan kozolte kollegemmal, hogy ki ne talaljon ilyen hulyeseget, mert majd jol elrabolnak, meg megkinoznak minket... Tuneziaban, ahol pl. a vilagi kormanyzat mar reg betiltotta a Sarijja-t... Es ez egy felsooktatasban tanulo, nyitott, erdeklodo holgy. Nos ez a nagyon gaz.
  • Mike
    foglalkoznak a gulággal, foglalkoznak az örményekkel, foglalkoznak hirossimával
    hazugság hogy nem
    de ezzel együtt a gulág, örmény, atom lokális volt, nem terjedt ki egész földrészre, több országra, nem európában volt
  • cateran
    Jajj....és szerinted,ha csak úgy bejelenti 1 ország (akármelyik),hogy most megyünk és jól elfoglalunk egy másik országot (főleg olyat ahol van egy rakat igen fontos kőolaj),mit szólt volna a többi nagyhatalom? Állva tapsolnak? Még igy is eléggé cinkes volt! Az ENSZ is felszólalt már ellene...
    Más:
    Amúgy ha jól tudom irakban az eddigi kisebbségben lévő szunniták voltak hatalmon (Szaddam őket támogatta kétpofára)most pedig a siiták kerültek vissza....Tiszta véletlenségből az ország közepe táján éldegélő szunniták területein nincs jelentös olajkészlet....nem semmi véletlen!:D
  • Mike
    arról nem beszélve, hogy úgy tervezték az épületet, hogy ne döljön el, ha valami történik, rádőlve a környezetére
  • Mike
    ehhez felesleges felrobbantani két felhőkarcolót
    egyzserüen Bush azt mondja, nem tetszik a pofájuk, kell az olaj, mi raktuk oda Szaddamot, ost mi is küldjük el, stb
    az amcsik nem ölnek meg emiatt 5-6 ezer embert a sajátjaikból, és nem egy irodaépületet robbantanak fel New-Yorkban ahol nem a csórik niggák üldögélnek az irodáikban
    szal ez egy baromság

ha ennyire Afganisztánba akarok menni, kirobbantok ott vmit, aztán odamegyek rendet csinálni
  • Mike
    jah, az egész kamu, igazából csak látványshow volt, az épületet meg eltranszportálták a párhuzamos univerzumban lévő Földre
  • Mike
    na persze belülről robbantották fel, a repülőgép becsapódása meg trükk volt ugye? kezeltesd magad szerintem
  • assdf
    Öszintén szólva az eunak egy nagy baja van:
    nem egy nyelvet beszélnek. Az amerikaiknak ennyivel könnyebb. A multkor olvastam valahol hogy napi hány tonna felesleges papirt termel az eu csak azzal hogy az összes eus nyelvre le kell forditani a hivatalos papirokat.
    És hogy a forditók nem birják szusszal a dolgot. Na ezen sürgősen változtatni kéne szerintem.
    A másik, ami az eu nagy problémája, hogy már 100 éve kimutatták hogy egy testület kb 5 fő alatt döntésképes. 5 fő fölött hacsak nincs egy "vezér" aki tényelges hatalommal bir, az egész testület döntésképessége romokban hever.
    Ezért aztán az euban soha semmit nem lehet csinálni mert mindig van olyan akinek valami nem tetszik...

Ennek a másik véglete magyarország, ahol meg látszólag van 385 döntéshozó, valójában meg elég lenne két táblás emberkét beültetni a parlamentbe akik mindig felmutatnának egy igen/nem táblát, hisz nincsenek önálló vélemények, nincs átszavazás, egy adott kérdésre vagy mindenki igennel szavaz, vagy mindenki nemmel (oldalanként) ezért szerintem tökmindegy lenne hogy ugyanaz a 180 ember szavaz mindig igennel vagy nemmel,egy ember is kiválthatná őket... (persze mit gondolok én, akkor kinek fizetnék azt a rengeteg adó nélküli jövedelmet stb stb...)
  • cateran
    Szvsz lépjetek túl egy kicsit irak megtámadásán...szept. 11 óta, terrorizmus elleni harc címén az amcsik eléggé érdekes dolgokat csináltak....Magasról teszek rá ki csinálta a támadást, de azért az eléggé nyilvánvaló, hogy "jogalapot" teremtett az amcsiknak a "világuralom" megszerzésére.....Felhatalmazva érzik magukat, hogy önvédelem címén BÁRMIT megtegyenek!
  • remark #61
    Csak annyit fuznek hozza hogy az USA-ban 2001 elott az identitasproblema egyre nagyobb gondokat okozott. Egyre kevesebb es kevesebb ott elo vallotta magat amerikainak. Ez komoly gond, mikor az USA fennmaradasanak alapja az egyseg (=unio) lenne. Egy egyseges USA vilagszinten is tudja az erdekeit (a kissebbségét) kepviselni, de egy szethuzo az nem.
    9/11 ugy kellett mar az USA-nak mint ehezonek a falat kenyer. Az USA-ban a Romai Birodalomhoz hasonlo szetesest vizionaltak mar egyes kutatok. 9/11 utan az identitas problemaja (=szethuzas) ideiglenesen (!) megoldodott. 9/11 utan szinte mindenki ujra amerikainak vallotta magat, es ujra kozos cel vezerli az ott elo milliokat. (Mint a vilaghaboruban, vagy mint a kommunizmus eloretorese idejen.)
    Az USA halala igy szvsz az lesz, mikor kifogynak a(z egyebkent - a szo szoros es atvitt ertelmeben is - sokszinu) lakossagot mestersegesen osszekovacsolo trukkokbol.

Ugyhogy habar az EU-t divat elmarasztalni minden elkepzelheto dologert, egy europai unio teljesen mas (szerintem stablilabb) alapokon nyugszik mint egy amerikai. Szerintem nagyobb belso tamogatottsaggal bir, az emberek maguk is erzik az osszefogas szuksegesseget (es nem ugy van az ideologia rajuk eroszakolva). Ezert habar kevesbe egyseges (azaz kevesebb ponton egyseges) az EU mint az USA, ami egyseget megteremtettek, az legalabb megalapozottabb. Persze a kerdes nem ilyen feher-fekete, de szerintem kimutathato egy effajta kulonbseg az amerikai es az europai unio kozott.
    (Persze az europai unio se fog mukodni, ha az europai lakossag nagyobbik resze szep lassan europaitol idegen kulturaval rendelkezove valik, mint ahogy amerikaban is lassan kissebbsegbe kerulnek az amerikai ertekrenden nevelodottek.)

Igy kuzdenek egymassal ma "birodalmak". Hosszu tavon melyik "birodalom" vagy melyik "civilizacio" lesz sikeres?
  • lacalaca85
    "Mr. Bush, nem is tudtam hogy Ön beszéli a nyelvünket..."

Ehh... számomra Bush egyenlő egy rakás texasi tehénszarral...

De egy kicsit túlzásnak tartom a dolog ekkora méretű misztifikálását. Casus belli? Kár, hogy pont a WTC miatt szegény Bushnak először Afgaisztánba kellett mennie. Oszama bin Laden, ismerősen cseng a név? A casus belli Irakban a vegyi fegyverekre vonatkozó állítólagos bizonyíték volt.

Az emlékezetes iráni anti-holokauszt konferencián jelentettek ki valami olyan okosságot, hogy Hitler valójában zsidó volt, és azért játszotta végig a II. vh-t, Endlösunggal meg mindennel, hogy létrejöjjön általa (már Hitler által!) a zsidó állam (gyk Izrael)! Szóval így hiszek a hiperszuper-nyakatekert konspirációknak.
  • Mike
    Az amcsik bennevoltak elmélet azért sántít mert Bushnak ennél kevesebb ok is elég lett volna megtámadni Irakot. Egyébként szerintem az amcsik elég nyugiodtan viselkedtek, ha nálunk történik vmi hasonló, mi biztos széttéptük volna az itt lakó muszlimokat, mecsetek döltek volna romba.
  • Mike
    Hagyjuk már ezt a WTC-t. Lassan olyan lesz ez, mint a ruszkiknál a nagy honvédő háború, másról sem tudnak beszélni
    én bizony visszaépítettem volna a tornyokat ugyanolyanra, mintha mi sem történt volna, nem pedig emlékművet állítok a muzulmán vallási fanatikusok "győzelmének"
  • eto demerzel
    "Épp azért azt nehezen hiszem el hogy az amerikai kormányzat tudatosan felrobbantotta volna a wtc-t" valjon miert nehez ezt elhinni? mas is gyilkolta mar a saljat nepet azert csak hogy casus beli-t teremtsen. en lattam a LC 2 es valami santit. emlekszem hogy a Watergate esetnel milyen hamar lemondot Nixon. valyon bush miert nm mond(ot) le? vagy az egesz nm igaz es o ezt tudja es akkor persze hogy nm mond le vagy olyan pofatlan allat, hogy amelett hogy a salajat orszagaban csinal ilyesmit meg tesz magasan a nepere meg mindenre. igaz neki ez az utolso mandatuma (szerencsere) es gondolom ki akarja elvezni az utolso cseppig. az is erdekes hogy terorismus ez elott is volt. voltak aldozatok, gondoljunk csak bele a nemet olimpiara. anyi tortent hogy a bunosoket felkutatak es likvidaltak. israel nm hirdetet szent haborut az oszes arab alammal szemben. erdekes meg az is hogy az elso tamadas alkalmabol (bomba az parkolaban) amerika nm reagalt ilyen vehemensen. igaz nm is doltek osze a epuletek. 1 dolog viszont biztos SOHA nm fog kiderulni mi az igazsag. csak a tenyeknek vagyunk a birtokaban. az igazsagnak nm.
  • Admiral
    Mr. Bush, nem is tudtam hogy Ön beszéli a nyelvünket...
  • assdf
    Az én véleményem szerint úgy is el lehet követni egy terrortámadást, hogy te magad semmit sem csinálsz csak épp szemet húnysz bizonyos emberkék ügyködése fölött.

Épp azért azt nehezen hiszem el hogy az amerikai kormányzat tudatosan felrobbantotta volna a wtc-t, viszont azt simán elhiszem hogy amikor tudomást szerzett az arabok ilyen irányú tevékenységéről, akkor szimplán szemett húnyt felette, sőt esetleg direkt úgy irányitott bizonyos tényezőket hogy a látszólag minnél nagyobb csapást szenvedjen, gyakorlatilag meg minimálist. Igy ürügynek ideális valós kár meg minimális és máris lehet menni irakban.
    Ha belegondoltok, az arabok utáják a zsidókat, ehhez képest egy zsidó ünnepnapon! történt a merénylet, a wtc-ben minimális ember volt stb. Sok ilyen furcsaság van, ezért én a fenntiek tartom elképzelhetőnek.
  • herlius
    Ez a video egy nagy rakás ... Ezen dolgoztak ennyi ideig? És erre valaki még pénzt is adott? Van ennek valami kézzelfogható haszna? Ráadásul így, hogy hiányos adatokkal dolgoztak (figyelmen kívül hagyni a tűz hatását szvsz abszolút amatőrizmus) mégcsak nem is reális a dolog. Vagyis az egész csak fölöslegesen kidobott pénz.
  • 89
    Legalább olvassál: "2 Close up shots of the collapse of wtc building 7 on 9/11"
  • savior
    amugy ha megtiltjak hogy jatekokban, filmekben szerepeljen ez a dolog, akkor pl a haborukkal miert nem teszik ezt? ott is rengetegen haltak meg
  • savior
    kar hogy ez nem a wtc
  • 89
    [url=http://www.youtube.com/watch?v=Xsr9586hu7Y[/url]

Ezek után mondja valaki, hogy nem megrendezett volt az egész.
    Amúgy érdemes megnézni a Loose Change 911-et is.
  • rekettyes
    Nevetséges, most komolyan, nézzétek már végig ezt a kurva loose change-t és utána okoskodjatok:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-7859909765349743827&q=loose+change&total=2114&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=9
  • Lame
    Ez volt is valamilyen musorban, hogy pont a kerozin miatt doltek ossze a tornyok. Ha csak a becsapodas miatt lett volna akkor mar egybol dolnek.
    A kerozin egese miatt megolvadt tarto elemek kovetkezteben dolt ossze.

Ez is mekkora luzerseg, hogy egy tobb eves projecthez meg rendes informaciot sem tudnak szerezni?
    "Ezenkívül nem sikerült beszerezniük megfelelő információkat a Boeing 767-200 repülőgépről sem"
  • waterman
    "elismerte, hogy bizonyos szempontokat nem vettek figyelembe, így például a becsapódás után keletkező tűz nagyságát és a füst terjedését."
    - tehát az a pár köbméter kerozin ezek szerint semmilyen struktúrális kárt nem okozott az épületnek? szerintem 2 emeletet felfelé, meg lefelé kipucolt a robbanás már becsapodáskor.. ilyen apróságot nem figyelembe venni és másfél évet mégis elszúrni egy ilyen hiányos szimulációra azért gyíkság. mert ha csak becsapódik a gép és nincsenek lángok, akkor szerintem csak a közvetlenül a becsapódákor jelenlevőket gyászolnánk és nem egy fél toronnyi embert.
    ha csak arra gondolok, hogy ha egy öngyújtót földhöz vág az ember, az mekkorát szól, akkor ott a robbanáskor hány emeletnyi beton gyűrődhetett meg? ezzel együtt hány függőleges tartógerendát nyomoríthatott meg, csak a hirtelen túlnyomás? mert ha csak egy gép behull oda és nincs benne üzemanyag, akkor szerintem az a torony még ma is állna, hiszen ugye new york ott van az óceán partján, 80kmh szeleket is ki kell bírnia simán egy partmenti épületnek. mivel könnyűszerkezetes volt a torony, ezért fokozatosan nyelte el, a becsapódás energiáját a szerkezet, így aztán szerintem nem érte akkora nyíró erő a megmaradt függőleges oszlopokat, mint amekkorát nagy szélben kéne kíbírnia nekik. az a torony nem tudom mekkora volt de biztos volt kb fél hektárnyi az a felület, amit tolhat a szél.. tehát ez a szimuláció most a robbanás ereje nélkül bevitt plusz 150tonnát a torony szerkezetébe, amit szerintem robbanás nélkül szó nélkül elbírt volna az épület. szvsz.
  • kernerster
    Tudjátok mikor az 1898-as spanyol-amerikai háború előestéjén a spanyol-kubai partoknál felrobbant a USS Maine hadihajó mindenki megvolt róla győződve hogy a spanyolok tették.A Maine nem volt egy rossz hadihajó, sőt korának egyik legjobbja volt.Az amerikai média egyből elkezdte nyomni ezt az "agresszor spanyolok" dumát.Nagyjából mindenki el is hitte, hiszen Spanyolország Kubából kiindulva újból elkezdte növelni befolyását Dél-Amerikában, ami pedig akkor már jó hatvan éve amerikai érdekszféra volt.Erre mit csinálnak a disznó spanyolok? Felrobbantják a Maine-t. Hát így esett el Kuba.

Most ha körülbelül 50 év múlva visszatekintünk ez az 1-2 év távolság már nem is lesz akkora. Akkor fog majd igazán látszani hogy Irak és 9/11 között sokkal valósabb egység van mint a terrorizmus elleni harc.
  • lammaer
    Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy lassan 6.-ik éve folyamatosan (igy vagy úgy) nyomják a képembe szeptember 11-ét. Akár az USA csinálta, akár tényleg terrorok voltak (azért nagyon durva egy időben - ha jól emlékszem - 4, utasokkal teli repülőt megbugázni, nem?), az biztos hogy maximálisan kihasználják a propagandaerejét a dolognak, az utolsó halottig. Én is sajnálom az ártatlanokat akik meghaltak, de lassan úgy néz ki, az amik rángatják újra és újra ki őket a sirból, indokul felhasználva "őket" gyakorlatilag mindenre amit a külpolitikájukban csinálnak.

Mellesleg, emlékszem amikor 2001ben hollywood döngette a mellét, hogy ez annyira kegyeletteljes emlék, hogy erről mi soha nem csinálunk filmet. Aztán csak megcsinálták... Vagy amikor még az MS Fligh simulatorból is kiszedték az ikertornyokat (talán egy patchel) hogy ezzel is megemlékezzenek az esetről... stb stb.
  • wolfy75
    Azokat a bizonyos vegyi fegyvereket valóban az Egyesült Államok adta el Iraknak, még I. Bush uralkodása idején. Amit aztán be is vetettek az iraki kurdok ellen!
    De azokat az állítólagos tömegpusztító fegyvereket, amik részben indokul szolgáltak az iraki háború kitörésére... Nos azóta hivatalosan is beismerték, hogy nem is léteztek.
  • Cat 02 #43
    Hát nem az volt a baj h repülő becsapódik, hőálló cuccot levette oszlopokrol aztán repülő bumm (sok benzin) és emiatt lett baj?
  • wolfy75
    Tudom ajánlani ezt a könyvet azoknak, akik elhiszik a hivatalos magyarázatokat a szeptember 11-én történtekre, de azoknak is, akik nem:
    Összeesküvések, összeesküvés-elméletek és szeptember 11. titkai
    Akit érdekel a téma, annak mindenképpen érdemes elolvasnia, érdekes dolgok vannak benne...