waterman#47
"elismerte, hogy bizonyos szempontokat nem vettek figyelembe, így például a becsapódás után keletkező tűz nagyságát és a füst terjedését."
- tehát az a pár köbméter kerozin ezek szerint semmilyen struktúrális kárt nem okozott az épületnek? szerintem 2 emeletet felfelé, meg lefelé kipucolt a robbanás már becsapodáskor.. ilyen apróságot nem figyelembe venni és másfél évet mégis elszúrni egy ilyen hiányos szimulációra azért gyíkság. mert ha csak becsapódik a gép és nincsenek lángok, akkor szerintem csak a közvetlenül a becsapódákor jelenlevőket gyászolnánk és nem egy fél toronnyi embert.
ha csak arra gondolok, hogy ha egy öngyújtót földhöz vág az ember, az mekkorát szól, akkor ott a robbanáskor hány emeletnyi beton gyűrődhetett meg? ezzel együtt hány függőleges tartógerendát nyomoríthatott meg, csak a hirtelen túlnyomás? mert ha csak egy gép behull oda és nincs benne üzemanyag, akkor szerintem az a torony még ma is állna, hiszen ugye new york ott van az óceán partján, 80kmh szeleket is ki kell bírnia simán egy partmenti épületnek. mivel könnyűszerkezetes volt a torony, ezért fokozatosan nyelte el, a becsapódás energiáját a szerkezet, így aztán szerintem nem érte akkora nyíró erő a megmaradt függőleges oszlopokat, mint amekkorát nagy szélben kéne kíbírnia nekik. az a torony nem tudom mekkora volt de biztos volt kb fél hektárnyi az a felület, amit tolhat a szél.. tehát ez a szimuláció most a robbanás ereje nélkül bevitt plusz 150tonnát a torony szerkezetébe, amit szerintem robbanás nélkül szó nélkül elbírt volna az épület. szvsz.