• BiroAndras
    "Hupsz. Mar elrontottad. Legalabb 100 eve folynak kisebb nagyobb beavatkozasok"

Mondtam, hogy nem?
    Még el is mondtam, hogy szerintem milyen egyszerűen kivitelezhető lenne úgy, hogy mindössze kb. fél tucat ember tudjon róla, és semmi nyoma ne legyen.

"de mivel idotlen idok ota massal se foglalkoznak ezek a szervezetek (FBI, CIA, NSA - te irtad pont ezeket) hogy kapcsaolatokat tartsanak fenn, informaciot fogadjanak, ertelmezzenek es kuldjenek, igy ez kb. olyan bonyolultsagu feladat mint Monikanak behozni az elnok kavejat."

Nem értem miért nehéz felfogni, hogy itt nem arról van szó, hogy megdöntünk valami kormányocskát egy távoli országban, amiről senki se hallott. Nem is egyszerűen arról van szó, hogy meghalt 3000 ember (más körülmények közt ez csak egy lábjegyzete lenne a történelemnek). Asszem nem is érdemes magyarázni, ha nem érted.
    De azt talán még képes vagy átgondolni, hogy mennyi ember hozzájárulása kellett hozzá, ha az összesküvés hívőknek van igaza. Egy normális titkos műveletről nagyon kevesen tudnak (ettől titkos). Néhányan, akik kitervelik, páran akik végrehajtják. Ennyi. Nyílván még jópáran kapnak ezzel kapcsolatos parancsokat, de jó eséllyel sose tudják meg, hogy miben működtek közre. Itt viszont egy olyan akcióról van szó, ami élő adásban zajlott az egész világ szeme láttára, és a szándékosság, és a kivitelezés módja is tökéletesen egyértelmű. Csak annyit titkolnak elvileg, hogy ki követte el.
    Szóval, ha nekem azt mondják, hogy ne lőjjem le azt a gépet, és később az becsapódik a WTC-be, akkor lehet, hogy felmerül bennem valami halvány gyanú az üggyel kapcsolatban.
    És gyakorlatilag minden résztvevő feladata ennyire triviális kapcsolatban van az eseményekkel. Állítólag rengeteg ember közvetlenül részt vett az akcióban, és nagyságrendekkel többen rendelkeznek elég szaktudással ahhoz, hogy könnyedén leleplezzék a résztvevőket (pl. az FAA és a légierő összes dolgozója tisztában lehet azzal, hogy normálisan mennyi idő alatt tudják a vadászgépek elfogni az eltérített gépeket).

"Tehat az, hogy az amerikai huszadik szazadi tortenelme errol szol es tobb tizezer ember (beleertve a sajtot is) csinalja ezt foallasban, oriasi koltsegvetessel (az amerikai birodalom erdekeinek ervenyesiteset kulfoldon es belfoldon, barmilyen aron), az nem baj."

Te miről beszélsz? Mondj már egy hasonló esetet. Nem lehet, hogy túl sok filmet nézel?
    Egyébként ha elfelejtetted volna, jó sok nem amerikai is van, aki könnyen átláthatna a dolgon, mégis inkább támogatja a hivatalos verziót.

"A kormany (es szervei, CIA stb.) ezt csinalja foallasban jopar evtizede. Itt nincs mit megszervezni."

Nem. Egészen mást csinálnak, és soha nem ilyen nyíltan.

"Mindenki mas azt hiszi el amit mondanak neki."

Dehogy mindenki. Ha mindenki elhinné, nem vitatkoznánk itt.
    Egyébként az nem zavar be az elméletedbe, hogy épp azok hisznek benne, akik értenek hozzá? Jó, persze nyílván mind benne vannak.

"Egy ilyen tragikus eset utan hatalmas kaosz van, sokkhatas, erzelmek uraljak az embereket, harag stb. igy meg konnyebb beadni barmit."

Ezzel csak az a gond, hogy a hivatalos jelentés sokkal később jelent meg.

"Arrol nem is beszelve, hogy etetes megy legkevesebb 60-70 eve."

Inkább pár százezer éve (amióta feltalálták a beszédet). De ettől még nem mindenki hazudik, aki nem ért egyet veled.

"Szerintem te bonyolitod tul"

Én? Olvastál már a vonatkozó összeesküvés elméletekről? Én egy durván egyszerűsített változatot elemeztem.

"A dolog sokkal egyszerubb mint ahogy te latod."

Én leírem az elképzelhető egyszerszerűbb megoldást, ami hihető, és megcáfolhatatlan. Bizonyára mond valamit az összeesküvés hívőkről, hogy ez eszükbe se jutott.