• remark #272
    "Hát jól van. Ha egyedül nem megy, segítek egy kicsit:"
    Grr. Grrrrrrr. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. [Ez egy ujabb rejtveny. Elozo hozzaszolasban benne van a megfejtes.]

"Kedvenc elnükünk, és pár tanácsadója kisüti, hogy kéne valami igazán nagy "durranás", hogy növelhessék hatalmukat."
    Hupsz. Mar elrontottad. Legalabb 100 eve folynak kisebb nagyobb beavatkozasok (volt egy kis idejuk gyakorolni), mindegyik eset nem kisebb celt tuzott ki maga ele, minthogy a vilagtortenelmet (belpolitikat, mindegy) befolyasolja. Ehhez kepest mar elnezest de egy 9/11-et osszehozni... nem nagy kihivas. A fele meg van rutinbol, a masik felehez se kell nagyon kreativnak lenni.

"A fönökék nem csak egyszerűen felkérték Oszama bácsit, hogy durrantson oda nekik, hanem elintézték neki, hogy az FBI, a CIA, az NSA, és társaik ne kapcsolják le őket idő előtt, és hogy az FAA és a NORAD garantálja nekik a biztonságos repülést."
    Es most szerinted valami bonylult es nehezen kivitelezheto dolgot irtal le? Hat par link megtalalasanal valoban bonylultabb (elnezest, kezd elgurulni a gyogyszerem), de mivel idotlen idok ota massal se foglalkoznak ezek a szervezetek (FBI, CIA, NSA - te irtad pont ezeket) hogy kapcsaolatokat tartsanak fenn, informaciot fogadjanak, ertelmezzenek es kuldjenek, igy ez kb. olyan bonyolultsagu feladat mint Monikanak behozni az elnok kavejat. (Nem titkolom hogy mar nem tudom komolyan venni ezt az egeszet. Lasd elozo hozzaszolasom.) A repulesiranyitokrol mar irtak a temahoz jobban ertok.

"Már így is különféle emberek tucatjai, ha nem százai (tábornokok, repülés irányítók, radar figyelők, vadászpilóták, stb.) vannak benne nyakig, és még ha előre nem is tudják, utólag teljesen nyílvánvaló lesz számukra, hogy mibe ráncigálták bele őket."
    Tehat az, hogy az amerikai huszadik szazadi tortenelme errol szol es tobb tizezer ember (beleertve a sajtot is) csinalja ezt foallasban, oriasi koltsegvetessel (az amerikai birodalom erdekeinek ervenyesiteset kulfoldon es belfoldon, barmilyen aron), az nem baj. Eroltesd mar meg egy kicsit a fantaziadat.

"Sőt, még én is nyílvánvalóan benne vagyok, hiszen nem lehetek annyira hülye..."
    Ez tetszett. Nehogy megsertodj, nem kell ma komolyan venni engem. (Komolyan az elozo hozzaszolasomat kell venni.)

Az en verziom:
    1) A kormany (es szervei, CIA stb.) ezt csinalja foallasban jopar evtizede. Itt nincs mit megszervezni.
    2) Mindenki mas azt hiszi el amit mondanak neki. Egy ilyen tragikus eset utan hatalmas kaosz van, sokkhatas, erzelmek uraljak az embereket, harag stb. igy meg konnyebb beadni barmit. Arrol nem is beszelve, hogy etetes megy legkevesebb 60-70 eve. Ebben senki szamara semmilyen ujdonsag nincs. Aki etet, az mar mesterien csinalja, akit etetnek, az meg mar eszre se veszi.

Szerintem te bonyolitod tul, es miutan kapsz egy komplikalt forgatokonyvet, ugy gondolod hogy bizonyitott hogy ez igy nem lehetett, mert bonylult. A dolog sokkal egyszerubb mint ahogy te latod. (Persze "nehez" vele szembenezni, dehat ez van.)