BiroAndras#258
Egyébként csak hogy tisztázzuk:
Én elsősorban arról beszélek, hogy a hivatalos jelentés azon része, ami a repülőgépekre, és az épületekre vonatkozik, teljesen hihető, és számtalan bizonyítékkal alátámasztott. És ehhez értek én is annyire, hogy meg tudjam ítélni az érvek korrektségét.
A támadások hátterében húzódó politikai kavarásokhoz annyira nem értek, hogy biztosat merjek mondani. A légierő reakcióját sem tudom kielégítően értékelni.
Szóval felőlem lehetett akár összeesküvés is a háttérben.
De van néhány egyszerű paraszti ésszel is belátható dolog:
1. A legfontosabb, hogy akárki is tervezte a támadásokat, a legegyszerűbb, és legbiztosabb módszeer az volt, ha pontosan a hivatalos jelentésnek megfelelően hajtották végre. Bármi más módszer hihetetlen komplex, és teljesen felesleges összeesküvést igényelt volna sok ezer ember részvételével.
2. Ha az összeesküvés hívők által felhozott vádaknak csak egy tizede is igaz, akkor jó sok embert kellet bevonni, még a legegyszerűbb esetben is. Ez viszont szerteágazó problémákat vet fel. Pl. hogyan tudják titokban tartani?
3. Most hogy "lebuktak", miért nem történt semmi? Ehhez megint csak rengeteg embernek (az egész kormány, minden hatóság, stb.) kell benne lennie, vagy legalábbis eltűrnie.
Én a legvalószínűbbnek a szokásos forgatókönyvet tartom:
1. lépés : Az alapvető emberi butaságból adódó többszörös alb@szás. Pl. mivel a bin Laden család Bush-ék haverja, megtiltották az utánnuk való nyomozást. Nem vették komolyan az egyre szaporodó figyelmeztetéseket.
2. lépés : Katasztrófa.
3. lépés : Mindenki próbálja másra hárítani a felelősséget, és a saját hibáikat jó alaposan eltemetni. Ez magyarázatot adhat sok furcsaságra.
4. lépés : A bűnösök, miután eltemették a terhelő bizonyítékokat, a saját javukra használják ki a helyzetet.