• BiroAndras
    "Tegyel egy dobozos udito ures dobozat egy merlegre, majd csapjal ra a doboz tetejere egy gumikalapaccsal."

Teljesen hibás a példád. Az üdítősdoboz a saját súlyának sokszorosát bírja el (pontosan nem tudom, de 100x biztos megvan, vagy akár 1000x is). Egy épületet viszont úgy szoktak megtervezni, hogy a saját súlyát, illetve az egyéb jellemző terheket kb. háromszorosan bírja el. Nagyobb arány csak feleslegesen növelné a költségeket. A természeti katasztrófák ellen szokás még jobban megerősíteni, de ezek New Yorkban nem gyakoriak (Az ázsiai felhőkarcolók sokkal erősebbek, nem is omlanának össze hasonló esetben).
    Szóval ha korrekt kísérletet akarsz, akkor jó sok dobozt kell egymás tetejére raknod.

"Es? Pontosan hany tartooszlopot? (nezd meg a szimulaciot es szamold meg +-3 oszlop)"

Épp eleget (ráadásul féloldalasan). Plusz a külső vázat is súlyosan megrongálta, ami szintén tartja az épület súlyát. Plusz jópár emelet is szétment, amik a vázat merevítették. Plusz ott volt a jó nagy tűz, ami jócskán meggyengítette az acélt.

"Es kizarolag fent a 70. emeleten tartjak az epulet "sulyat". Log az epulet a 70. emelet alatt. Ertem."

???

"Mellesleg nem sulyat hanem tomeget, mert ugye fizikus vagy."

Mellélőttél. Itt pontosan a súly számít, nem a tömeg.

"Ilyen meghajlast hol lattunk a WTC eseteben?"

Amikor elindul az omlás.

"10000 gallon kerozin, aminek 80-85%-a a kulso tuzgombben egett el"

Erre vonatkozó adatot nem tudok, de elég valószínű, hogy a nagyja bejutott. Ugyanis a látható, hogy a szárnyak is bejutottak, és azokban van az üzemanyag jó része, meg a törzsben, ami meg tuti bejutott. Másrészt a puszta sebesség miatt még a kifolyt üzemaynag is szépen berepülhetett a lyukon.

"a tobbi pedig az epuleten belul oxigen hijan tokeletlen eges mellett"

Volt ott oxigén épp elég, hiszen az épület belseje azzal van tele, meg hát volt ott pár emeletnyi lyuk is. Egyébként zárt térben a tűz nagyon csúnya tud lenni, mivel a keletkező rengeteg hő nem tud kijutni. Ilyenkor sokkal nagyobb hőmérséklet jön létre, mint szabadtéri tűznél. Pl. az alagúttüzekben az acél is meg szokott olvadni.

"egy no jo ideig aldogal a gep becsapodasi nyilasanal es egyaltalan nem ugy tunik mintha egne a ruhaja a nagy kerozin hosegben."

A gép nem állt meg a becsapódás után azonnal, hanem szépen bement az épület belsejébe. És a nyílásnál a külső levegő alaposan lecsökkenti a hőmérsékletet.

"A "ho" az "termelodik". Ma ezt is megtanultuk."

???

"Nezegessel ilyen videokat, hogy milyen kemiai reakcioktol hevul fel annyira egy epuletszerkezet, hogy a romeltakaritas kozben hetekkel az osszeomlas utan is tobbtonnanyi csopogo, izzo acelcsimbokokat kell napokig vizzel huteni, hogy folytathassak a munkakat."

Ilyen nagy tűz, és ilyen mennyiségű rom mellett ez normális. És a tűzhöz még hozzájön az összeomlás során felszabaduló helyzeti energia is, ami nem kevés, és nagyrészt hővé alakul. A lehűlés sebessége a térfogat, és felület arányától függ, ami pedig a mérettel arányos. Tehát minél nagyobb egy kupac ízzó cucc, annál lassabban hűl le.

"Te meg fizikus letedre elhiszed ezt a baromsagot."

Ezt fizikus létemre már jóval korábban tudtam. Mellesleg a jelenség évezredek óta ismert, a kovácsok a vas megmunkálásánál pontosan ezt használják ki.

"Pontosan mely tenyezokre gondolsz?"

Ismétlem : részletesen leírják a cikkekben

"Az Egyesult Allamok "megtamadasa" pedig egy komolytalan nempolitikai csata volt es nem igenyel extrem koltsegeket."

Nem volt csata. Egy komoly terrortámadás volt, amire reagáltak is ennek megfelelően.
    A politikai csaták teljesen más lapra tartoznak, teljesen más küzdőtérrel, és szabályokkal.

"Túl sok kivizsgálnivaló nem volt, a lényeg órákkal a támadás után már ismert volt."

"1. Osszeomlik a vilagkereskedelmi bank epuletrendszere. Soha nem volt ra pelda, hogy tuz ilyet eloidezne, de itt megtortent."

De volt rá példa más épületeknél (csak nem ilyen méretben). Az legfontosabb okokat meg elég gyorsan megtalálták, csak a részletekkel kapcsolatban merültek fel kétségek. De ezek kivizsgálása nem különösebben költséges.

"2. Pentagon. Nem irom le sokadjara a korulmenyeket, de rejtejes modon a Pentagon legvedelmi rendszere sem mukodott."

Nem rejtélyes. Civil gépre nem lőnek elnöki parancs nélkül, arra pedig nem volt idő. Másrészt nem jöttek rá időben, hogy mi történik, mika acélpontok, és hol vannak az eltérített gépek.

"3. Egy utasszallito becsapodik egy tisztasba, nyoma sincs a roncsoknak."

Mint már mondtam, ott van minden roncs, csak nem szóródtak szét, mert a gép meredeken csapódott a földbe. Baleseteknél is előfordul ilyen, és ugyanígy néz ki a helyszín.

"Es ez igy tomoren osszefoglalva: "Túl sok kivizsgálnivaló nem volt"."

Egyébként én itt politikai kivizsgálásra gondoltam, mivel arról beszétünk. Nem tudom, hogy az említett költségek pontosan mire vonatkoznak (ezt nem ártana tisztázni).

"Es teged ez sem ijeszt meg?"

De igen. Meg még sokminden más is, de nem tehetek sokat ellene.

"Ennyire betanultad mar, hogy a politikusok azok a lenyek akik termeszetuknel fogva hibas dontesek tomkeleget hozzak meg, hazudnak es ez igy van rendjen?"

1. Van iylen szó, hogy "betanultad" ? Én inkább megszokást, beletörődést mondanék.
    2. Igen, az emberek hazudnak, hibásan döntenek, satöbbi, akár politikusok, akár nem. Sajnos ez az emberi természet része. A gond az, hogy a politikában nagyban játszanak, így a következmények is sokkal súlyosabbak, mint az átlagembereknél.
    3. Ez nem van így rendjén, de ez a valóság. Ha letagadjuk, abból semmi jó nem származik, de ha elfogadjuk, és teszünk ellene (csak nem tudom hogyan), akkor talán van valami halvány remény a változásra.

"Ne haragudj de nem talalom a neved. Leirnad nekem ha megkernelek. Koszonom."

???

"Mit nevezel "hivatalos" forrasnak? A parmondatos ujsagcikk helyett mire szamitassz, mediahype-ra? Ez a "hivatalos" forras?"

Legalább több független forrás kellene, vagy valami olyan, amelyik ilyesmivel foglalkozik. Sajnos az emberek rengeteg hülyeséget kitalálnak, különösen ilyen ügyekkel kapcsolatban, úgyhogy csakúgy bemondásra bármit elhinni nagy butaság.

"http://www.jesus-is-savior.com/Evils%20in%20Government/911%20Cover-up/wtc7.htm"

A szokásos dolgok. A válaszokat megtalálod a korábban belinkelt cikkekben.

"Tevedes, a legiero rendelte el hadgyakorlat celjabol."

A légierő nem rendelhet el repülési tilalmat az egész országra. Maximum a katonai légterek környékére. A civil légiforgalom óriási üzlet, és létfontosságú a gazdaság, meg mindenki más számára is.
    Teljes repülési tilalom még sohasem volt (esetleg a II.VH idején).

"Tehat jo szarok az USA radarjai es legterszonarjai."

Igen, a rendszer nagyon elavult, emiat már régóta panaszkodnak. Legalábbis a civil légiirányítás (még sok helyen elektorncsöves gépeket használnak!). A katonai radarok pedig hiába látták a gépeket, nem törődtek velük, mert nem közelítettek katonai légtérhez (az utolsó pillanatig).
    Ezen kívül se a rendszer, se a légiirányítók, se a hadsereg nem készült ilyen esetre. Mivel nem volt bejáratott forgatókönyv, túl sok időbe került, míg mozgásba lendültek a dolgok.

"Tehat az FBI feladata ilyenkor, hogy eloszor videofelvetelek utan szaladgaljon az epulet evakualasa pedig raer."

Az épület evakuálása a tűzoltók feladata. Ők vannak erre kiképezve, és felszerelve. Valószínűleg hamarabb ott is voltak, mint az FBI.

"Akarcsak a nyilvanossag szamara leadott 5 kepkockanyi tuzgombos felvetelrol."

Azon legalább látszik valami.

"De arrol a felvetelrol pontosan latszott a Pentagon teljes tamadott oldala."

Vagy igen, vagy nem. Honnan tudod biztosan, hogy pontosan merre nézett az a kamera?

"Meg ha semmi sem lett vola rajta, akkor is leadtak volna."

Minek? Még ha ki is adták, senki se adná le a TV-ben, vagy tenné fel a netre, mert nincs rajta semmi.

"A becsapodasi oldal felol van egy feluljaro, ami alaposan megneheziti egy repulogep bejutasat."

Annyira nem magas az, és nincs is túl közel.

"Nemhogy frontalisan bele Rumsfeld irodajaba, hanem tegyunk egy kanyart az epulet korul"

Mint már többször mondtam, túl magasan érkezett, és azért kellett a kör, hogy eléggé leereszkedhessen. Ha csak a célzás miatt kellett volna, akkor sokkal hamarabb, sokkal nagyobb ívben kényelmesen ráfordulhatott volna. A 270 fokos forduló helyett lehet a másik irányba 90 fokot fordulni, az eredmény ugyanaz.

"mit sem torodve vele, hogy az epulet legvedelmi raketai barmikor lelohetnek"

Egyrészt jól tudták, hogy civil gépre nem lőnek kapásból, másrészt épp öngyilkosságra készültek, úgyhogy szerintem nem nagyon zavarta őket a halál lehetősége. Ráadásul a tervek szerint kb. egyidőben kellett volna érkezniük, így nem is lett vona idő felkészülni, csak hát késtek a felszállással.

"csapodjunk be ott ahol a legrizikosabb a siker."

Miért is?

"Mindezt a nehez manovert egy ketbalkezes pilota hajtotta vegre."

Miből gondolod, hogy kétbalkezes volt?

"Mi?? Meg vagy te veszve? Ezert Magyarorszagon is 10-15 ev borton jar egy legiiranyitonak."

Te vagy megveszve. A légiirányítók feladata a normál civil forgalom felügyelete. És már az is szinte túlterheli őket. A terroristákal nem nekik kell elbánni, hanem az FBI-nak. Másrészt, mint már mondtam, a "hagyományos" gépeltérítők bejelentkeznek, és sorolják a bánatukat, innen lehet tudni, hogy mi van. Ezzel szemben itt a gépek szép csendben eltértek az útiránytól és egyszerűen elbújtak a többi sokezer gép között. És mivel a radarjaik, és számítógépeik elavultak (sőt, a gépek nyílvántartását még kézzel végzik!), ők pedig túlterheltek, esélyük sem volt időben megtalálni a gépeket. És még ha észre is veszik, hogy messze eltértek az útiránytól, még mindíg sok lehetőség van, mielőtt arra gondolnának, hogy a gépekkel neki akarnak repülni valaminek. Arról, hogy eltérítésről van szó onnan tudtak, hogy az egyik géprabló véletlenül a rádióba beszélt, amikor az utasokat akarta fenyegetni. Arra, hogy mi a céljuk akkor jöttek rá, amikor az első gép becsapódott. Mint már mondtam, a szokványos eltérítések esetén a gép először leszáll valahol, aztán tárgyalnak, aztán rohamoznak, ez a szokás.

"de komolyan modom olyan blodsegeket irsz ide, hogy az valami hihetetlen"

Én ugyan nem.

"Hat Te komolyan azt gondolod, hogy egy repulesiranyitas ennyire fejetlen, szervezetlen?"

Nem gondolom, hanem pontosan tudom. Épp elég dokumentumfilmet láttam róluk már jóval 2001 előtt is. Ha azt hiszed, hogy a világon minden tökéletesen olajozottan, az előírásoknak megfelelően működik, és mindenki a lehető legszakszerűbben végzi a munkáját, akkor ezt az oldalt ajánlom figyelmedbe.

"Kerlek szepen en 96-tol par evet egy europai orszagban dolgoztam legvedelemnel. Egy nagyobb szunyograj nem tud ugy berepulni a legterbe, hogy azt a lokatorok eszre nem vennek vagy kovetnek."

Ne keverd a katonai és a civil rendszereket. Nem ugyanabban a súlycsoportban játszanak.

"Az meg messze kritikan aluli, hogy a legiiranyitas nincsen felkeszitve a legiero ertesitesere."

Jó, legyen, akkor fel vannak készülve, de nem hiszem, hogy ilyen esetre gondoltak volna. A helyzet teljesen szokatlan, így időbe telik, míg reagálnak. Aztán még meg is kell találni a gépeket. Mert ugyan az lehet, hogy a katonai radarok látják őket, de a sokezer többi gép közt akkor se könnyű azonosítani azt a négyet. És mint már mondtam, a lelövésükhöz elnöki parancs kell.

"Tehat annyira lama volt a fazon, hogy nem tudta hogyan kell csokkenteni a sebesseget es becsapodni a legnyilvanvalobb ponton, de annyira mar nem volt lama, hogy megtalalja a Pentagon epuletet."

A Pentagon rendkívül jól felismerhető a levegőből. Ahhoz viszont, hogy időben elkezdj ereszkedni, már nem elég látni, hanem pontosan kell tudni,hogy hol vagy, hol a célpont, milyen gyorsan lehet ereszkedni, stb., ez már meghaladja egy kezdő szintjét.

"Tegyel fel egy repulogepszimulator programot, ragadjal meg egy joystickot es vidd neki a Pentagonnak."

Történetesen volt már szerencsém párhoz. És pontosan tisztában vagyok a navigáció nehézségével is. De ezekitten készültek. Többféleképpen is odatalálhattak. Pl. beállíthatták a robotpilótát is, használhattak GPS-t, vagy más műszereket. Csak a várost kellett megtalálniuk, onnantól a célpontok kiválóan látszottak szabadszemmel is.