-
"A zuhanó törmelék alig terheli az alapzatot. Ugyanis az emeletek, amiknek nekiütközik, összeomlanak, és nem továbbítják az erőt. Az épület még álló részére ható erő annyi, amennyit az épp összeomló emelet továbbítani tud, mielőtt végleg megadja magát. Ez pedig jóval kevesebb, mint a normális teherbírása, mivel hirtelen éri a terhelés."
Tegyel egy dobozos udito ures dobozat egy merlegre, majd csapjal ra a doboz tetejere egy gumikalapaccsal. Nezd meg, hogy a merleg mennyit mutat a becsapodas pillanataban.
"Ha nem vetted volna észre, az egész épület kibírta a becsapódásokat.
Valami remlik.
"A probléma az volt, hogy a gép elnyírta a külső váz, és a mag jelentős részét"
Es? Pontosan hany tartooszlopot? (nezd meg a szimulaciot es szamold meg +-3 oszlop)
"(ezek tartják az épület súlyát).
Es kizarolag fent a 70. emeleten tartjak az epulet "sulyat". Log az epulet a 70. emelet alatt. Ertem.
Mellesleg nem sulyat hanem tomeget, mert ugye fizikus vagy.
"(kereszt merevítés nélkül a hosszú acélgerendák könnyen meghajlanak)."
Bizony. Ilyen meghajlast hol lattunk a WTC eseteben?
"Aztán volt még ott nem kevés kerozin, ami jó nagy tüzet csinált."
10000 gallon kerozin, aminek 80-85%-a a kulso tuzgombben egett el, a tobbi pedig az epuleten belul oxigen hijan tokeletlen eges mellett, amikor is joval alacsonyabb homersekleten eg. Egyebkent mikor nezed meg mar a videot amit legalabb ketszer linkeltem be: egy no jo ideig aldogal a gep becsapodasi nyilasanal es egyaltalan nem ugy tunik mintha egne a ruhaja a nagy kerozin hosegben.
"Plusz az épületek tele vannak éghető anyagokkal (és felmerült bizonyos kémiai reakciók lehetősége is, amik jó sok hőt termelnek)."
A "ho" az "termelodik". Ma ezt is megtanultuk.
Nezegessel ilyen videokat, hogy milyen kemiai reakcioktol hevul fel annyira egy epuletszerkezet, hogy a romeltakaritas kozben hetekkel az osszeomlas utan is tobbtonnanyi csopogo, izzo acelcsimbokokat kell napokig vizzel huteni, hogy folytathassak a munkakat.
http://video.google.com/videoplay?docid=4884818450327382904
http://www.youtube.com/watch?v=WrCWLpRc1yM
http://www.youtube.com/watch?v=ExrVgioIXvk
"A tűzzel pedig az a gond, hogy az acél teherbírása nagyon lecsökken, és ez megadja a végső lökést az amúógy is alaposan meggyengült épületnek."
Te meg fizikus letedre elhiszed ezt a baromsagot.
"És ezeken kívül is volt még pár faktor, ami hozzájárult az összeomláshoz (részletesen leírják a cikkekben)."
Pontosan mely tenyezokre gondolsz?
"A háborút addigra már tervezgette, ez csak egy remek ürügy volt. Állítólag nehezen emésztette meg, hogy Afganisztánt és nem Irakot kell megtámadnia."
Szegeny. De azert "allitolag" veletlenul tok jol jott neki, hogy vegre "belement" Afganisztan, hogy ott menjen at a foldgazvezetek Kozep-Europa fele az iraki foldgazmezokrol.
"Az egy komoly politikai csata volt, ez indokolja az extrém költségeket."
Az Egyesult Allamok "megtamadasa" pedig egy komolytalan nempolitikai csata volt es nem igenyel extrem koltsegeket. Csak parezer artatlan amerikai halt meg. Kezdek megvilagosodni.
"Túl sok kivizsgálnivaló nem volt, a lényeg órákkal a támadás után már ismert volt."
Lassuk:
1. Osszeomlik a vilagkereskedelmi bank epuletrendszere. Soha nem volt ra pelda, hogy tuz ilyet eloidezne, de itt megtortent.
2. Pentagon. Nem irom le sokadjara a korulmenyeket, de rejtejes modon a Pentagon legvedelmi rendszere sem mukodott.
3. Egy utasszallito becsapodik egy tisztasba, nyoma sincs a roncsoknak.
Es ez igy tomoren osszefoglalva: "Túl sok kivizsgálnivaló nem volt".
"Mindossze a 15%-a egy elnok felrekefelesenek."
Isten hozott a politika világában.
Es teged ez sem ijeszt meg? Ennyire betanultad mar, hogy a politikusok azok a lenyek akik termeszetuknel fogva hibas dontesek tomkeleget hozzak meg, hazudnak es ez igy van rendjen? Nem aggaszt egy picit sem?
"Hetekkel a 9/11 elott pedig ez tortent biztonsagi okokra hivatkozva."
Erről nem találtam semmit. Forrás?"
Ne haragudj de nem talalom a neved. Leirnad nekem ha megkernelek. Koszonom.
"Minden epuletben rendszeresitett volt a bomba kereso kutyak jelenlete. Ugyanebbol az alkalombol felmondtak nekik."
Erre vonatkozóan már a múltkor se találtam semmiféle hiteles forrást, csak egyetlen pár mondatos újságcikket.
Mit nevezel "hivatalos" forrasnak? A parmondatos ujsagcikk helyett mire szamitassz, mediahype-ra? Ez a "hivatalos" forras?
"Mivel nem sokkal korábban bérelte ki az épületeket, teljesen normális, hogy akkor kötött rájuk biztosítást.
[...]
Egyébként honnan tudott volna a támadás terveiről jó egy évvel korábban (akkor kezdődtek a tárgyalások a bérlésről)"?
Nem tudom. Szerinted?
Mellesleg en ezt irtam:
"nehany honappal korabban nagyerteku biztositast kotott"
Az epulettuzekrol, csovazakrol, felhokarcolokrol:
http://www.jesus-is-savior.com/Evils%20in%20Government/911%20Cover-up/wtc7.htm
[i]"Hetekkel a tamadas elott fokent amerikai es izraeli penzugyi csoportok tomegesen vettek ki a penzuket az American Airlines reszvenyeibol."
Erről eddig csak pletykákat hallottam.
Mar nehany nappal a "tamadas" utan a magyar mediak is beszamoltak rola. De soha tobbet azutan. Olyan mint Mo-n az olajszokitesi ugyek. Eloszor nagy hang, aztan nema csend. Par halott rendori vezeto es az elet megy tovabb.
"A 2. gép becsapódása után rendeltek el repülési tilalmat, de még akkor is idő kellett, hogy mind leszálljon."
Tevedes, a legiero rendelte el hadgyakorlat celjabol.
"ÉS az eltérített gépek messze eltértek a kijelölt útvonaluktól, így nehezen találták meg őket."
Tehat jo szarok az USA radarjai es legterszonarjai.
"Rutin eljárás minden bűncselekménynél. Sietni meg azért kell, nehogy elvesszen, vagy megsemmisüljön a felvétel. Ha pl. végtelenített szalagra vesz fel a kamera, akkor egy idő után felülírja a korábbi felvételeket."
Tehat az FBI feladata ilyenkor, hogy eloszor videofelvetelek utan szaladgaljon az epulet evakualasa pedig raer.
"Hogyhogy miért? Hát hogy megnézzék. Az már jobb kérdés, hogy miért nem hozták nyílvánosságra. Lehet, hogy nem volt rajta semmi érdekes."
Akarcsak a nyilvanossag szamara leadott 5 kepkockanyi tuzgombos felvetelrol. De arrol a felvetelrol pontosan latszott a Pentagon teljes tamadott oldala. Meg ha semmi sem lett vola rajta, akkor is leadtak volna.
"Amennyire én láttam a képeket, minden irányból remekül megközelíthető."
Rosszul lattad. A becsapodasi oldal felol van egy feluljaro, ami alaposan megneheziti egy repulogep bejutasat.
"És mivel a pilóta képzetlen volt, nem nagyon válogathatott, azt az oldalt célozta meg, amelyik elé került."
Nyilvan. Nemhogy frontalisan bele Rumsfeld irodajaba, hanem tegyunk egy kanyart az epulet korul - mit sem torodve vele, hogy az epulet legvedelmi raketai barmikor lelohetnek - es "ne valogassunk": csapodjunk be ott ahol a legrizikosabb a siker. Mindezt a nehez manovert egy ketbalkezes pilota hajtotta vegre.
"Miert terelte a szot, miert hablatyolt es tette le a telefont a vedelmi miniszterium ugyeletes tisztje, amikor a legiiranyitok jelentettek, hogy fel oran belul repulogepek becsapodasa varhato?"
Nem tudok róla, hogy ilyen esemény történt volna.
Megegy okkal tobb, hogy megnezd a filmeket es meghallgasd a felvetelt.
"A légiirányítók sem tudták pontosan, hogy mi történik"
Mi?? Meg vagy te veszve? Ezert Magyarorszagon is 10-15 ev borton jar egy legiiranyitonak.
"és pláne nem jelenthettek közvetlenül a védelmi miniszternek."
Ez eddig sem volt vita targya.
"A légierővel próbálták felvenni a kapcsolatot, de mivel ennek nem volt bejáratott hivatalos módja, túl sokáig tartott, mire az illetékesek képbe kerültek.
Andras! Minden tiszteletem a tied. A vilag minden kincseert sem szeretnelek megbantani, de komolyan modom olyan blodsegeket irsz ide, hogy az valami hihetetlen. Kezdem azt hinni, hogy az egeszet csak szivatasbol csinalod, mert szamomra elkepzelhetetlen, hogy valaki a szabad gondolkodasat kepes ennyire primitiv "hivatalos" kijelentesekert felaldozni. Hat Te komolyan azt gondolod, hogy egy repulesiranyitas ennyire fejetlen, szervezetlen? Az eszem megall.
Kerlek szepen en 96-tol par evet egy europai orszagban dolgoztam legvedelemnel. Egy nagyobb szunyograj nem tud ugy berepulni a legterbe, hogy azt a lokatorok eszre nem vennek vagy kovetnek. Az meg messze kritikan aluli, hogy a legiiranyitas nincsen felkeszitve a legiero ertesitesere. Basszus nem, hogy nincsenek felkeszitve, hanem kifejezetten erre a celra kifejlesztett riasztorendszer van ami minden repterre, legterfigyelo allomasra rendszeresitve van. Nem, hogy nem tudjak, hogy ilyenkor mi a teendo, hanem egyenesen rendszeresen vizsgazniuk is kell belole. Magyarul olyannyira tudjak, begyakoroltak, hogy ilyenkor mi a dolguk, hogy egy valos helyzetben mar kurva konnyu dolguk van.
"hogy a becsapodashoz neki elotte meg kell csinalni egy 270 fokos kanyart is"
Túl magasan érkezett, kellett tennie egy kört, hogy leereszkedjen.
Tehat annyira lama volt a fazon, hogy nem tudta hogyan kell csokkenteni a sebesseget es becsapodni a legnyilvanvalobb ponton, de annyira mar nem volt lama, hogy megtalalja a Pentagon epuletet.
Tegyel fel egy repulogepszimulator programot, ragadjal meg egy joystickot es vidd neki a Pentagonnak. Gyanitom, hogy egy repteret sem fogsz vele megtalalni meg ADR-rel sem. Vegul pedig ha az elettapasztalatod is meg van a temat illetoen, akkor folytatjuk a reszletekbemeno diszkurzust a legvededelemrol es a repulesrol.