• remark #193
    Ez a puha vs. kemeny pelda annyira felrement, inkabb hagyjuk. Nem ujdonsag szamomra hogy a facan betori a hutoracsot ha elcsapja az ember (en is utottem mar el kutyat... sajnos) es nem ujdonsag az hogy vizzel massziv anyagokat lehet félbekapni.
    Ja es azt is tudom hogy az ereszcsatornabol kicsopogo viz az evek soran lyukat ut a betonba. Pedig ez a viz nem eleg hogy nem is "kemenyebb" a betonnal de meg csak nem is nagy nyomasu. :-)

Azert legalabb a vonat vs. auto pelda ertheto volt? Ennek kapcsan nem lehetne megerteni hogy mire gondolok repulogep vs. vasbeton oszlop temaban?
    Az egyebkent mas kerdes, es kulon kezelendo hogy az epulet a szerkezetebol adodoan az kepes-e ellenallni a becsapodasnak, azaz habar mégha az oszlop anyagabol adodoan kepes is lenne ellenallni es maga kore csavarni a repulo... mondjuk szarnyag, pilotafulkejet (es ez az amirol en irok a puha vs. kemeny temaban, bar a hajtomu az mas teszta) attol meg lehet hogy az epulet vazszerkezete serulekeny az ilyenfajta oldaliranyu hatasokkal szemben. Mondjuk ez az amit nem tudok (mert mar reg volt hogy a WTC-s filmeket/cikkeket lattam).