• remark #191
    "nem arra kell gondolni hogy megolvad, csak pl könnyebben meghajlik.."
    Nem allitom azt hogy: hacsak meg nem olvadt, akkor nem gyengulhetett meg. Megolvadas nelkul is lehettek volna problemak. De szerintem nem voltak, jobban mondva nem latom egyelore bizonyitottnak hogy voltak.

    "A gép a becsapódás pillanatában szétesett, a kerozin nagy része az épületben maradt... de mind1"
    Ez csak abbol a szempontbol lenyeges, hogy nem az osszes kerozin egett el az epulet belsejeben. Azt a videora ranezve vajon meg lehet-e allapitani hogy mennyi tavozott "szabadon" (kart nem nagyon okozva) az ablakokon keresztul tuzgomb formajaban, es mennyi maradt bent az epuletben? Mert ha meg lehet, akkor nyugodtan marhatjuk meg egymast, lesz ertelme.
    A lenyeg hogy nem latom azt bizonyitva, hogy a tuz elegge intenziv lett volna (gondolom nem volt az epuletben 60-70 kobmeter langolo kerozin), es hogy ezert az acel igy meggyengult volna a tuztol.

    "Na ezt a választ nagyon megmosolyogtam.. nagy szerencse hogy nem kell szerencsétlen anyatermészetnek meggyőznie téged minden egyes fizikai törvényről... azért mert TE nem látod be miért dőle össze egy épület ha a felső 20 emelete ráomlik az alatta lévőkre attól még ÖSSZE FOGY OMLANI.."
    Mosolyoghatsz, hiszen nem arra valaszolsz amirol irok (nem te vagy az egyetlen). Arrol irtam hogy mi a valoszinusege annak hogy egy epulet 10 masodperc alatt _es_ maga ala roskad. Keves. Ha ez altalanos lenne, nem kellene oket robbantgatni.
    Nem amellett kardoskodtam hogy nem fog osszedolni ha leszakad a felso 20 emelet. Abban ketelkedtem hogy a repulogep becsapodasa es az utana kialakult tuz egyutt kepes volt a latott hatast kivaltani.
    Ha meg azt nezzuk amikor mar megindult az epulet, azzal kapcsolatban nem azt allitom hogy nem dol ossze a lezuhano 20 emelet sulyatol, hanem azt hogy nem igy dol ossze.
    Attol meg, hogy idiotanak nezel, meg nem lesz igazad, de talan jogos hogy igy fogalmazol, en se birom mindig cernaval a beszolasokat. Lasd a holdra szallas meg a tobbi ertelmetlenseg. Mindegy. Valszeg azt kapom vissza amit en is adok.

    "Épület rombolásról meg ajánlom figyelmedbe az National G. idevágó sorozatát... de azért elmondom, hogy nem használnak sok, se nagy erejű robbanóanyagaot.. csak pár gerendát robbantanak el és puff már dől is össze az épület..."
    Es most en mosolyogjak egy jot cserebe? Most nekiallunk egymast kioktatni ismeretterjeszto filmekben latottakbol? Uh. Nem egy robbantast lattam (filmen), ezert is mondom hogy pl. a WTC 7 pont ugy dolt ossze (a filmen) mintha robbantottak volna. De vegulis ez mas tema mar. En eredetileg csak az acelszerkezetrol beszeltem.
    Ha most egy pillanatra elfogadjuk hogy a WTC-t felrobbantottak, akkor amire te most itt hivatkozol az alapjan siman megtortenhetett az, hogy "besegitettek" es a WTC nem magatol dolt le. De nem allitom hogy felrobbantottak. (Most itt az eddigiekhez kapcsolodoan nem, itt az acel a tema. Csak arra vilagitok ra hogy semmit nem irtal amitol okosabb lettem volna.)