• Balu0
    ""Itt nem egy-két liter kerozinról van szó, hanem gépenként legalább 60-70 köbméterről."
    Es ez mit jelent? Tobb kerozik melegebb mint keves kerozin? Nem ertem, ez most mire erv?"

Több kerozin = nagyobb hőterhelés.. nem feltétlenül melegebb.. csak tovább tart.. és igen ha tovább tart akkor meggyengítheti az acélszerkezetet.. nem arra kell gondolni hogy megolvad, csak pl könnyebben meghajlik.. és igen , ha meghajlik, akkor már össze is dőlhet

""hogy robbant is egyet a becsapódó gép(a másodiknál fel is vették), de az égés innentől végig tartott, egész az összeomlásig."
    Ezt tudom. Es ebbol most akkor mi kovetkezik?
    Azt mondom hogy a kerozin nagyja az epuleten kivul egett el. Hogy belul mennyi, az jo kerdes, de en azt gondolom hogy nem annyi ami jelentos kart tudott volna okozni meg a butorokkal egyutt sem az acelszerkezetben.
    "
    A gép a becsapódás pillanatában szétesett, a kerozin nagy része az épületben maradt... de mind1

""Ami pedig az összeomlást illeti, itt a feladat: Számold ki, hogy mekkora mozgási energiával rendelkezik húsz emelet, amely 5 emeleten át szabadon zuhant le! (Megsúgom: sokkal)"
    Nem tudom mi az az 5 emelet amit te most itt felhozol.
    De persze "sokkal" rendelkezik, de csak azert mert "sokkal" rendelkezik, nem latom be hogy mitol roskadt volna maga ala 10 masodperc alatt az epulet. Ha az epuletek ilyenek lennenek, hogy csak ugy maguk ala roskadnak, akkor nem lenne munkajuk az epuletrobbantassal foglalkozoknak. Eleg lenne valamelyik felso emeleten 2-3 molotov koktelt korbedobalni, es az epuletek egyszeruen osszedolnenek olyan gyorsan mint az ablakon kidobott ko. "

Na ezt a választ nagyon megmosolyogtam.. nagy szerencse hogy nem kell szerencsétlen anyatermészetnek meggyőznie téged minden egyes fizikai törvényről... azért mert TE nem látod be miért dőle össze egy épület ha a felső 20 emelete ráomlik az alatta lévőkre attól még ÖSSZE FOGY OMLANI..

és azért egy pár millára fogadnék, hogy nincs az a felhőkarcoló ami ha a felső 20 emelete zuhanan akár csak 2 emeletet állva maradna...

Egy felhőkarcolóknál 1000 !!! tonnákról beszélünk ám...

Épület rombolásról meg ajánlom figyelmedbe az National G. idevágó sorozatát... de azért elmondom, hogy nem használnak sok, se nagy erejű robbanóanyagaot.. csak pár gerendát robbantanak el és puff már dől is össze az épület...

Minden statikus szakember számára teljesen egyértelmű hogy miért dőlt össze az a 2 épület, csak úgy ahogy minden űrhajózással foglalkozó tudós és szakember számára egyértelmű hogy volt holdraszállás!!

Akik a műsort csinálják, azok wanabe médisztárok, "azthiszemhogyszakértővagyok" emberkék, és bolondok.. rengetek valódi szakembernek tűnő nyilatkozik, de ha megnéznéd mit csináltak eddig valójában te se nagyon hinnél nekik :D