• remark #146
    Kotozkodsz, meg butasagokat irsz. Most vegyem komolyan amit irsz?
    Az ertelmes reszekre a valasz:

"A folyékony benzin nem robban, hanem ég (sztm a kerozin is, de olyannal még nem játszottam). Csak a benzin gőze ég el robbanásszerűen, a folyékony nem."
    Nem latom mi koze van a kerdeshez annak hogy a benzin vagy a goze robban-e. A kerdes az volt hogy ha valamit fel akarsz melegiteni, akkor meg lehet-e tenni ugy, hogy csak egy "robbanasnyi" ideig melegited.
    Vagy kerdezek mashogy: ha vizet akarsz forralni, akkor ha kelloen turelmes vagy, akkor ugye a gaztuzhelyen az edenyt fel tudod melegiteni, a benne levo vizzel egyutt. De ha nem vagy turelmes, akkor vajon mekkora hohatasnak kellene kitenni a labost hogy a labosban levo viz a masodperc tortesze alatt felforrosodjon? Es ha nem felforralni akarom a vizet, hanem azt akarom (elmeletben) hogy labos 800 fokra melegedjen? Gondolom speicalis korulmenyek kozott a dolog megoldhato. Ahol nem megoldhato, az a WTC akarhanyadik emelete, es amivel nem megoldhato az egy repulogep...

"Szerinted hol robbant/gyulladt be a kerozin? (...) kisrpiccelt az épületen kívülre és ott?"
    A felvetelen lathato hogy hol robban fel. Az a hatalmas tuzgomb, es az altala keltett homennyiseg az epuleten _kivulrol_ hogyan melegitette fel az epulet belsejeben levo oszlopokat?
    Azt en is irtam _valamennyi_ kerozin bent egett el. De azt senki se tudja pontosan hogy mennyi egett el olyan kozel a tartooszlopokhoz, hogy azokra jelentos hatast gyakoroljon. (Vagy ha van aki tudja, hat mondja.)

"Az egyes szintek feltételezem, hogy..."
    "...nem hiszem, hogy az oszlopok..."
    Mindenkinek megvan a maga elmelete... Par kommenttel lejjeb mar irtam, hogy a tenyekre lennek kivancsi, mert elmeletbol annyi felet hallott mar az ember. Lasd #104.