remark#131
1,2:
-Nincs arra nezve bizonyitek, se elfogadhato (logikus) elmelet hogy a kerozin a tartopillerek kozeleben egett el. A felvetelek jol mutatjak a nagy mennyisegu kerozint ami az epuleten kivul eg el. Vajon ebbol mennyi jutott el az epulet belsejebe? Vannak ra elmeletek. Bizonyitek? Kevesebb.
-Nem tudom hany fokot er el a kerozin eges soran, de szerintem nincs jelentosege. Ez egy robbanas volt. Legyen a feladat az, hogy probaljunk meg pl. vizet felforralni valamilyen robbanassal. Azaz pl.: melegitsunk fel ugy egy edenyt, hogy alateszunk benzint, es begyujtjuk. Erdemeny? Bumm. Az edeny vajon mennyire lesz forro? Valamennyire biztos az lesz, nade az edeny homerseklete biztosan nincs aranyban azzal a hofokkal amin a robbanas alatt a benzin elegett. Ergo az oszlopoktol X tavolsagra ferobbant kerozin hogyan melegithette fel az oszlopokat? Ez rejtely marad.
-Szoval hofok szvsz nem igazan lenyeges, viszont a robbanas maga mint ero azert jelentos lehetett. Ettol fuggetlenul a robbanas ereje szerintem kozel se eleg ahhoz hogy a tartooszlopokra jelentos hatassal legyen. Mindig azt mondom, hogy forditsuk meg a dolgokat. Ne az legyen a kerdes hogy a robbanas meg tudta-e gyengiteni az oszlopot. Legyen a feladat az, hogy adott egy vasuti sin darab, es "gyengitsuk" meg oly modon hogy kerozint robbantunk be mellette par meterrel (!). Ez egy kicsit lehetetlen feladatnak tunik. Az a robbanoszer ami egy ilyen aceldarabot meg is tud gyengiteni, milyen hatast gyakorol akkor, ha a celtargytol tobb meterre robbantjuk fel? Elenyeszot. Max arrebbloki.
Mondjuk a robbanas erejet jo mutatja hogy a becsapodas felett es alatt nem nagyon szakitotta le a kulso, gyenge elemeket, de az elmelet szerint kozrejatszott abban hogy az ennel tavolabb, az epulet belsejeben levo tartooszlopokat meggyengitse. Igy szerintem a robbanas ereje se jon igazan szamitasba.
"3. Mindkét torony úgy omlott össze, hogy a felső 15-20 emelet rároskadt arra 4-5 szintre, ahová becsapódott a repülőgép, és az alatta lévő szinteket a mozgásban lévő épületrész egyszerűen összenyomta."
Lehet hogy osszenyomta az emeleteket (bar el nem tudom kepzelni hogy ez hogyan lehetseges), na de mi torte darabokra a fuggoleges oszlopokat?