remark#122
Azert az egesz tortenetet nem lehet leirni, foleg azert nem mert nem tegnap lattam/olvastam ezeket az anyagokat.
Ami megmaradt bennem az a fo tartopillerek osszeomlasat megkerdojelezo szál. Tolem akár akárhány emelet is osszedolhetett (de mondjuk nem ugy ahogy a felveteleken latszik), de azert a fuggoleges oszlopok kerdese nyugtalanit. Azt nem latja senki bizonyithatonak (vagy mondhatjuk ugy is hogy ertelmesnek) hogy a tartopillerek (amik nem gyufaszal vastagsaguak) mitol estek olyan "apro" kis darabokra, hogy egyik se allt ki tobb tiz meter magasan fuggolegesen a foldbol? Az is megvalaszolando kerdes szamomra, hogy mit keres ugyanezeken az oszlopokon egy szep atos iranyu heges szelu "vagas". Mi okozhat ilyen roncsolodast ezeken a massziv aceldarabokon azon anyagok kozul ami a WTC-ben valamit a repuloben volt? (Attol eltekintve hogy a repulo akarhany(szaz) meterrel a heg felett csapodott az epuletbe, es nem a "vagas" kozeleben.)
Semmi. Hol a hivatalos verzio arra nezve hogy ezek a massziv oszlopok miert nezneki ki ugy mintha valaki atlosan "atvagta" volna oket? (Nem vagtak azt, csak ugy nez ki.)
A repulo biztos nem okozott se nem ekkora se nem ilyen jellegu serulest. Ha a fantaziamra van bizva a dolog, akkor par ilyen oszlop es egy repulo talalkozasa a valosagban ugy nez ki mint a nem olyan regi Top Gear-ben a vonat es a Renault Espace talalkozasa. A vonat megy tovabb, "meg se erzi" az utkozest, a kocsi meg kilapul. Mikor egy bohom nagy epulet utkozik egy repulovel, amely repulo szerkezete ugy van kitalalva hogy konnyeden szelje a levegot (!) es egyaltalan nem ugy van tervezve hogy konnyeden szelje az aceloszlopokat, akkor hiaba a nagy sebesseg, nem a repulo fogja elkaszalni az oszlopokat, hanem epp forditva. Tolem akar minden mast is osszezuzhat minden letezo iranyba, nem erekel, de azokat az oszlopokat amik ezt a hatalmas epuletet tartottak, egyszeruen el nem tudom kepzelni hogy felbe tud csapni egy repulo.
A sebesseg se mervado. Ha azt kerdeznem, hogy fel lehet-e gyorsitani egy felhokarcolot olyan sebessegre, hogy mikor az eltalal egy utasszallito repulogepet akkor a felhokarcolo torik kette es nem a repulo, akkor erre mi lenne a valasz? Hogy ez lehetseges? Pedig nem az. Ennek szerintem eselye sincs.
Egy merokanalat se lehet soha felgyorsitani annyira hogy atusse a vasuti sint keresztbe. Vagy megis? :-)
De ez csak az en hozza nem erto fantaziam vizioja. ;-)