remark#24
"visszont ha igy kapják aszt el aki mellettetek nem gyurmával hanem plasztikal utazik aszt megköszönétek szépen"
Ne a plasztikkal rohangalok felderitesi aranyat javitsak, hanem egy olyan vilagot probaljanak meg megteremteni ahol nincs annak szamottevo eselye hogy valaki plasztikkal a derekan akar felszallni velem a hazafele tarto repulore.
Ha novekszik a kozuti baleset kovetkezteben elhunytak szama, akkor se arra gyurunk hogy a szetroncsolodott testeket minel nagyobb aranyban tudjuk helyrepofozni (habar ez sem elhanyagolhato dolog), hanem megprobaljuk a balesetek szamat csokkenteni.
Ha novekszik a buncselekmenyek szama, az is tarsadalmi problemakra hivja fel a figyelmet. Nem az a mod ilyenkor sem, hogy mindenkit a nap 24 orajaban megfigyeles alatt tartunk hogy idoben lathato legyen hogy ki tervez valamilyen buncselekmenyt, hanem inkabb a kornyezetunket probaljuk meg elhetove tenni.
Azaz mindket esetben a kivalto okokkal fogalkozunk, nem utolag probalunk meg okosak lenni. Ha minden nap lovoldoznenek az utcan, en nem tapsikolnek oromomben, hogy hu de jo golyoallo mellenyt adott az allam, tegnap harom lovest is bekaptam, oszt meg egy zuzodas sincs rajtam. Nem. Ne lovoldozzenek az autcan. Nem megvedeni akarom magam a lovedekektol, hanem azt akarom hogy tunjenek el a fegyveresek a varosbol, orszagbol, ahol elek.
Terrorizmus detto. Ha a terrorizmus szoba kerul, miert nem jut senkinek sem az eszebe hogy az okokkal foglalkozzon? Mert a kerdes bonyolult es osszetett? Mert az USA es az europai allamok is nyakig benne vannak? (Lasd. elmult parszaz ev tortenelme.)
En csak attol felek, hogy ezt az elcseszett helyzetet a mostanaban meghozott idiota dontesek csak meg inkabb a rossz iranyba viszik.
(...)
Az autómat tobbszor is nyitvafelejtettem mar fél-egy napra is a haz elott. De nyugodt vagyok. Nem az nyugtat meg hogy az utca tele van rendorokkel, akik majd megakadalyozzak az autolopast (merthogy nincsenek rendorok az utcan). Nem a biztositoban bizok, hogy majd az ugyis kifizeti a kocsi arat (mert nem tudom hogy kifizeti-e). Vagy nem abban bizok hogy a rendorseg olyan hatekonyan mukodik hogy majd ugyis megtalaljak az ellopott automat (mert szerintem nem talaljak meg). De ha epp bezarom az automat, akkor se azert vagyok nyugodt, mert tudom hogy milyen fantasztikusan jo lopas elleni vedelemmel van az autom felszerelve (merthogy nincsen).
Egyszeruen azert vagyok nyugodt, mert a kisvaros ahol elek békés, nyugodt, es nyugodtan nyitvahagyhatom az automat vagy a hazamat, semmi nem fog eltunni. Ennyi.