Avagy az ember a természet erőivel szemben
-
KissColos #69 Hali
ja. most jöttünk vissza.
A 3 napból 2 lett merthogy kezdődik az iskola stb. csupa értelmetlen dolog rabolja időnket.
Busszal indultunk Agárdról (ott lakunk) Bakonybélbe 2 átszállással. Az út 3 óra. Bakonybélben megvettünk a szükséges élelmet majd nekivágtunk az erdőnek.
a KSZ+on majd a zöldön ástuk be magunkat a rengetegbe, a zöld végén megnéztük a halomsírokat. Nagyon érdekes, ajánlom mindenkinek. Itt szembe kerültünk az első, tudatlanságból eredő problémával, a vízzel. úgy terveztem, hogy a Tekeres kútból majd feltöltjük ivóvízkészletünket, de észre kellett vennünk hogy a kút csak egy pocsolya a domb oldalában, amiből én inkább nem ittam. Tovább mentünk hát, fel a Kőris-hegyre. a kilátás szépnek szép, de az a bazi lokátor sokat ront a képen. A hegyre felérve kellett szembesülnünk vele hogy magunkkal hoztunk egy rakás VEGETARIÁNUS májkrémet. ... kis pihenő után elindultunk lefele a pirosat követve útbaejtve az Odvaskő barlangot (naggyon jó). lefele menni még nehezebb mint fel. a Nagy hátizsákjaink nem tudom hogy milyen nehezek voltak, de nekem soknak tűnt. Alig pakoltam valamit és mégis tele lett.
Szállásunk a K+ és a piros találkozásánál lévő pihenőhely volt. teljesen kúltúráltan ki van építve, patakparton, tűzrakóval mindenel. még pottyantós wc is volt. nekem ez egy kicsit túl európai, nem elég nomád, de más lehetőség nem volt szóval sátrat vertünk tüzet gyújtottunk virslit sütöttünk és elmentünk aludni.
másnap láttam hogy leszakadt az ég (merthogy frankón átaludtam természetesen XD ). minden tele volt vízzel. mire megszárítottuk a sátrat meg összepaakoltunk már dél volt (vizesen nem akartam elrakni ). úgy tervetem hogy Bakonyújvár és a Tönkölös-hegy érintésével megyünk vissza Bakonybélbe, de mivel hogy minden csúszott, mi kezdők vagyunk és a hátizsákok nehezek, én nem akartam latyakban hegyet mászni. Vert sereg módjára caplattunk vissza a K+on. A 4 kmes szakasz igen kevés volt levezetésnek dehát ez van.
amiben segítség kéne az a vízforrások
a térképen több jelölés is van, egyik a kék pötty belőle víz folydogál, másik a kis kék karika benne kis kék pötty. a mi domboldalbanpocsolyánk az első jelölés volt. a kérdés: a kút mindig ilyen? a második jel az artézi kutat jelöli? a patakvíz forralva, szűrve iható? egyszóval mik azok a jelek ami biztos és iható vízlelőhelyet jelönek?
a sétáról ennyi.
üdv néktek