bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• olivaoil
    Az AVG ingyenes verziója ? Nem tudom, még nem próbáltam, mondom, úgyhogy egyenlőre semmi bajom vele. Nekem az a lényeg, hogy a vírusdefiníciós adatbázisa legyen a lehető legnagyobb (és friss ugyebár), használni is tudja, tényleg minden vírust felismerjen, s a lehető legtöbb támadható gyengepontra figyeljen. Azt, hogy ezt milyen gyorsan teszi, vagy mekkora processzorhasználattal, már nem rám tartozik hanem a gépemre (persze annak meg nincsenek véleményei,sem önnáló gondolatai) - lényeg, hogy a vírusoknál gyorsabb legyen.
    Egyrészt, ingyenes vírusírtók ha jól tudom nem frissítenek, és ha már a tűzfalnál tartunk, manapság azt mondják, hogyha nincs profi tűzfalad, lehet bármilyen jó vírusírtód, agépedbe ugyanúgy be tudnak törni és szétcincálni a munkáidat amiért keményen megdolgoztál... brrrr.
    Én a PC Tools Security Spyware Doctort használtam egy jó ideig az illetéktelen kémpókok elkapásához - szó szerint minden nap legalább vagy egy fél tucat pókot érzékelt és törölt (persze ha használtam is rendesen az internetet), bár nem tudom hogy ez volt-e valójában a jele annak, hogy "kíméletlenül" pontos.(?) Csak sajna a telepítője pont azon a külső merevlemezemen van rajta, ami fertőzött, ráadásul olyan archívumban, ami az ez előtti rendszerem lementése, tehát ismét csak fertőző erősen, úgyhogy mindenképp kéne már egy megbízható vírusírtó...

A Norton 360 2010 Átfogó Védelmet egyébként most tettem föl nagy nehezen - a második frissítés vagy 5 óráig eltartott -, úgyhogy ha már ezt feltettem azért, hogy meg tudjam szerezni biztonságosan az AVG teljes verzióját, akkor csak körülnézek kicsit a rapidshare linkek között.....