bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Narxis
    Pl. az eltávolítási képessége szvsz elég gyatra, ezt javítják elvileg a 2011-es verzióban, de kíváncsi vagyok mekkora sikerrel. Amúgy csak bele kell olvasni a norton fórumba, minden nap nyílik egy topik, hogy user szétfertőzte a gépét.

Egyébként meg általánosságban beszéltem(olvastam erről egy német cikket), hogy sokszor a user a reklámot fizeti meg annál a vírusirtóknál ahol a marketingre helyezik a hangsúlyt. A fejlesztés és az új technológiák bevezetése másodlagos fontosságú ennél a cégeknél, Symantec már nem is csinál mást csak felvásárolja a kisebb cégeket.

De amit Pista linkelt annál azt nem értem, hogy egy versenyautóra felragasztott Kaspersky matrica ér bármit is? Szerintem baromira nem, de ők tudják. Kaspersky ehelyett ráfeküdhetne arra, hogy legalább böngészővel jól működjön a safe run 64bites rendszeren illetve valami viselkedéselemzőt bele rakhatna ami hatékonyabb(pl. ZoneAlarm Advanced Scan) akár cloud alapon(ezt akarja bevezetni a Comodo a 2011-es termékeibe) akár helyi szinten(ahogy ZoneAlarm csinálja).

Ettől még nem mondom, hogy a Norton használhatatlan, csak nem jó ez az út amit követnek, és Kaspersky is követi őket. Ne feledjük, hogy ezek fizetős termékek.