bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• kl24h
    Ajánlom a következő tesztet elvégezni azoknál az antivírusoknál, amelyeknél van lehetőség fájlokat hozzáadni a karanténba.

Felnyítjuk az Internet Explorer-t és www.youtube.com oldalon megkeresünk egy akármilyen videoklippet. Megvárjuk amig betöltődik, közben halgatni/nézni is lehet.
    A videófájl betöltődik a C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Temporary Internet Files\...\*.flv (vagy kiterjesztés nélküli)formátumba és még egy helyen szerepel, a C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Temp\*.tmp formátumba.

A teszt abból áll, hogy ezt a *.tmp fájlot hozzá lehet adni a karantén fajlok közé, a hozzáadást, ha lehet, úgy kell végezni, hogy a *.tmp fájlot ne tőrőlje az antivírus, mert akkor Error-t adhat az Internet Explorer.

Saját tapasztalatom szerint az avast! 4.8 verzió nem tudta karanténba helyezni. Ha jól emlékszem az Avira sem tudta vagy csak egy 0 B fájlot másolt a karanténba, de ezt nem mondom biztosra. Az AVG-nél azt hiszem nincs lehetőség ilyenre. A többit nem teszteltem.
    Ma teszteltem a Norton Internet Security 2010 és sikeresen karantenba tudta helyezni.

Ezt a tesztet csak azért hoztam fel, hogy megmutatja milyen "erős" az antivírus, tehát, hogy ha egy fájlt használ egy prógram, akkor képes-e a fájlról másolatot írjon a karanténba. Ha véglegesen akarjuk tőrölni, akkor lehet, hogy az a prógram ami használja a fájlot Errot ad vagy egyszerűen az antivírus kéri a rendszer újraindítását.