bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Narxis
    loooooooooool, ezt a választ kaptam magyar Zone Alarm forgalmazótól, hogy van-e 1 gépes liszensz?

"Az 1 gépes és a 3 gépes változat ugyan annyiba kerül, ezért csak a 3 gépre telepíthető változatot áruljuk."

13.500Ft 1 évre a 3 gépes, hogyne. Ki is fizetek annyit... és akkor ne legyen warez. :D Bár ha úgy nézzük, milyen rendesek, hogy az 1 gépes kulcs 3 gépre telepíthető....

Ugyhogy felejtős, amúgy vegyes tapasztalataim vannak ezzel a 2010-es Zone Alarm-mal.

Kezdeném is az első pozitív változással, SOKKAL kisebb lett az erőforrásigénye, nem fogja a gépet egyáltalán és gyorsabban scannel, remek tűzfal és elég jó a spamszűrő, szarrá lehet konfigurálni. Tényleg nagyon jók ezek a részei. A legnagyobb újítás azonban a ForceField ami egy virtuális böngészést biztosít, tudtommal csak IE és FF alá. Ha letöltök egy futtatható kártevőt akkor először scanneli aztán ha nem talált a szignatúrák alapján ártalmas kódot akkor felajánlja, hogy egy virtuális "homokozóban" lefuttatja a fájlt és a viselkedése alapján analizálja. Elég hatékonyan működik, de persze nem tökéletes. Önmagában az antivirus és antispyware része szvsz elég gyatra, pedig a Kaspersky motorját használja. A frissítés pedig tetűlassú, Kaspersky-nél se volt gyors, de gyorsabb volt mint itt. Van Identity Protection amit még nem teljesen értem, hogy mire jó, pedig olvastam a súgót, valamiféle adattitkosítás lehet...

Összességében jó a Zone Alarm Extreme Security 2010, de 13 500Ft-ot nagyon nem ér meg, a ForceField-et külön meg lehet szerezni és ezt párosítanám valamelyik jobb antivirussal. Tűzfal meg szvsz mindegy.