bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Narxis
    Itt van egy Driver.exe amit Avira, Comodo beletett adatbázisába, BitDefender, Avast, meg talán Norton nem.

Egy srác Dr.Web-et használ, nekik elküldte és nem rakták bele adatbázisba és ezt válaszolták:

The sample you submitted will install a normal drive, then delete the installer itself, and modify Registry to achieve autostart.These actions are similar to some trojans'. One of the files it dropped is packed. Some vendors may detect it for these actions. At present, we find no other suspicious action, and think it is no necessary to detect it now.

Dióhéjban: bár úgy viselkedik mint egy kártevő, nem találják szükségesnek, hogy beletegyék az adatbázisba.

Gondolom azok akik nem rakták bele ugyanezt válaszolnák. Akkor most kinek van igaza? Naponta hány kártevőt nem tesznek bele az adatbázisba az antivirus cégek? Vagy ha ezek tényleg veszélytelenek akkor mások miért teszik bele? Így ők a fals positive-ok számát növelik...

Csomó megválaszolatlan kérdés, és baromira zavar mert én gyűjtöm azokat a kártevőket amit G DATA(BitDefender vagy Avast) nem detektál és szinte naponta beküldök 20-30db-ot. De így tök feleslegesnek érzem ezt, most kíváncsiságból megnéztem az 1 hónapja beküldött csomagot amibe 300 db van, abból bár többet detektál G DATA mint 1 hónapja de van egy csomó(kb. 20-30) amit még mindig nem detektál. Most vagy nem tették be adatbázisba vagy kibaszott lassan dolgoznak. Bármelyik is az ok, csalódott vagyok. Bár nem G DATA tehet róla, mert nem ők elemzik amit beküldök, azért ez szomorú és ilyenkor elgondolkodok, hogy hogyan tudott 99,4 vagy 99,8 detektálási arányt nyújtani. Szerintem nagy hiba volt részükről ezt a 2 motort választani. Jobban örülnék egy Avira + Kaspersky kombónak, de szerintem Avirára esély sincs mivel G DATA és Avira német cég, német piac a fő céljuk...konkurensek.