BiroAndras#33
Nagyrészt egyetértek veled, de szerintem ebben a konkrét esetben nem rossz választás az XML.
1. A méret ma már nem akkora gond. A legtöbb esetben még tömöríteni se lenne muszály. Amikor az MS kitalálta a unicode-ot, még komolyan aggódtunk a szövegfájlok megduplázódó mérete miatt, de csak 1-2 év kellett, hogy ez már semmit se számítson.
2. Az MS-t egyre erősebben kritizálják amiatt, hogy akadályozza az alternatív szoftverek terjedését. Az XML alapú dokumentumokkal duplán rácáfol erre, hiszen egyrészt automatikusan nyílttá válik a formátum, másrészt sokkal kevesebb dokumentáció elég hozzá, mint egy bináris formátumhoz.
3. Sokkal könnyebb a hibakeresés és javítás, mint a bináris formátumoknál.
4. Az XML struktúrája jól megfelel egy dokumentuménak.
5. Word doksiknál talán nem szempont, de néha jól jön a kézzel szerkeszthetőség. Pl. a Visual Studio projekt fájlokban időnként szoktam kézzel belepiszkálni, mert pl. sokkal egyszerűbben meg lehet keresni és le lehet cserélni különféle hivatkozásokat. Illetve lehet olyan dolgokat módosítani, amire a GUI nem ad lehetőséget.
6. A Version Control rendszerek jobban szeretik a szöveges fájlokat. Ez nem tudom mennyire számít Word doksiknál.