• irkab1rka
    "Ne haragudj, nem értem, hogy egy XML miért ne lenne ideális egy dokumentum tárolására"

Szerintem a kacsacsőr, mint olyan kiválasztása tag határolónak egy eszméletlen nagy hiba volt. A lezáró tagok azonosak mint a nyitó tagok (+/) csak hogy garantálják "könnyebb" validálhatóságot. Gondolom a </TransferredPurchaseOrder>-t elolvasni is fárasztó, nem hogy leírni (mert ugye az XML melletti egyik fő érv, hogy human readable és bármilyen szövegszerkesztővel...). Terjedelmes, ezért nagyobb teljesítményt igényel a feldolgozása, mint egy pl. nagygépes rendszerben használt message-nek, vagy egy szerződésben rögzített bináris kódolásnak. Most pl. gondolj napi 5 milliárd tranzakcióra.
    Gráf kapcsolatok leírására alkalmas, de nem ideális (igazából hierarchikus adatok leírására használják).
    Streaming feldolgozásra valid XML csak erősen korlátozottan alkalmazható.
    Nem támogatja (kurvára out of scope) az ismételt adatátvitelt. Ha aznap az 5milliomodok purchase ordert nyomod át, az adatfolyamban semmi változás nincs.

Amúgy adatbázisnak adatbázisban a helye. Nem a filerendszerben egy xml-ben. Akkor sem, ha zippelve van. Miért? Mert akkor nem lesz indexelhető, ha bele gebedsz sem :)

Szóval szerintem az XML egy dokumentum tárolására egy szörnyű ötlet. Talán adatátvitelben még okés a dolog, ha mondjuk egy multi vagy, és 6millió különböző beszállitód esetileg kommunikál veled és a beszállitók erősen fluktuálnak.