• krisdogg
  #46
  Nem értek annyira a témához, mint itt néhányan, de azt hittem h már senki sem fogja megkérdezni, amit ssdb megkérdezett. Az egy probléma, hogy kevés a kőolaj. Aki tényleg nemcsak a közeljövőre gondol annak örülnie kéne h "Hál'Isten, végre elégettük 200 év alatt, azt a CO2 mennyiséget, amit a Föld több millió(?) év alatt el tudott raktározni, többet nem mérgezzük a Földet, elég O3-at leolvasztottunk ahhoz h a közeljövőben több fokkal nőljön az átlaghőmérséklet.......bla-bla-bla"

  Az olajlobbi.... simán kaphat támogatást ez a módszer, ha életképes, mert a meglévő "rendszert" nem kell drasztikusan átalakítani, így a gazdagok nem járnak rosszul és az ő ózonréteg romboló technikájuk (autógyárak, stb) nem sérülnek. Én komolyan remélem h tényleg néhány éven belül elfogy a kőolaj, a fákat már csak nem vágják ki (még belegondolni is rossz Brrrrr....)

  Na akkor nem lesz mese, az alternatív energia források sokkal nagyobb figyelmet (pénzt, pénzt, pénzt) kapnak, átállnak az elektromos cuccokra (pl nem benzines kocsi, hanem elektromos árammal működő)

  Az atomenergia szerintem a XX. század áttörése. A legolcsóbb, legtisztább, és könnyen símul az eddigi rendszerhez (na mondd meg h Paksi áramot eszik a PC-d, v a fából nyert áramot, amit a mindig éhes Mátraaljai vagy Pécsi erőmű állít elő!)

  Legtisztább lenne, ha megfelelően meg tudnánk oldani a hulladék raktározását, nem hiszem el, hogy a Csendes Óceán Fenekén egy néhány kilóméter mély lyukat nem lehet ásni...)illetve Csernobil, ha nem lett volna a katasztrófa, biztos vagyok benne,, hogy nem itt tartanánk. Európában kb 50% lenne az atomenrgia felhasználása!

  Még megoldásnak tartom a Szélturbinák "lecsendesítését" és a napcollectorokkal egyetemben vagy a meglévő, vagy egy egyedi hálózatra kapcsolni. Ebbe nem megyek bele, nem vagyok hozzá elég okos:)

  a napenergia, a szélenergia, az atomenergia, ezek az igazán jó megoldások. Örülünk neki h a metanollal megy egy kocsi, de ha a CH3OH+2O2=CO2+2H2O akkor 1kg metanolból gyártunk 1.5kg CO2-t, nem? Ez kell nekünk? A lényeg a környezettudatos életfelfogás, és akkor rég nem itt tartanánk