Informatikai állások keresése, bemutatása stb.
-
"én se teszem... vagyis NEM AKAROM a "szabványokat" követni..."
Potenciális látogatót veszítesz, keresőhelyezésednek annyi, a kód átláthatatlanná válik, és lentebb adsz a minőségből. Ha profitot akarsz, és minőségi szolgáltatást kívánsz nyújtani, akkor nem köthetsz kompromisszumokat.
"most csak azért,mert vki csinál kb 4 oszlopos,és 8/6 soros tábla-sablont, attol mitől lesz jobb?"
A táblázat - felolvasószoftverek, keresőmotrok - számára nem annyira átlátható. Másrészt nem szemantikus (nem oldalszerkezet kialakítására szolgál). Harmadrészt nehezebben kezelhető.
Olvasgass egy kis Jakob Nielsen-t. Vagy például ezt a leírást. Vagy külföldi szakfolyóiratokat. Vagy a Weblabort.
Grid-based layout? Section 508? WCAG? Acessibility? Usability? Diszkrét Javascript? Tartalom/struktúra/viselkedés különválasztása? Mondanak ezek neked valamit? Nem? Akkor már lemaradtál.
"mitől lesz jo az én munkám,ha fogok 1 sablont, és csak a szövegeket irom át rajta???"
Sablonok használatával szakmai körökben hiteledet veszted. És előbb-utóbb a megrendelők között is.
"sztem inkább ettől lesz 1edi 1-1 munka,és nem a "szabványoktól"..."
Hatalmas tévedés. A web információközlő médium - az információ közlésére azonos nyelv szükségeltetik (és egy fajta nyelvjárásban - ami a fejlesztő dolgát könnyíti meg). A design másodlagos dolog (fontos, de a közlendő információnál nem).
A Flash-nél nagyon el lehet rontani a dolgokat az akadálymentesség és a keresőbarát oldalkialakítás hátrányára. Epilepsziások? Csökkentett látásúak? Színtévesztők? Szöveges/Flasht-nélkülöző böngészőt/mobil eszközt használók? Gondolni kell rájuk is.
Szó se róla van ahol remekül alkalmazható a Flash. Mozgóképnél, animációknál, vektografikus, pixelpontos grafikáknál, hangoknál. De máshol elég a HTML+CSS+...