Pannon Egyetem - régi nevén: Veszprémi Egyetem - előtte pedig: Veszprémi Vegyipari Egyetem
-
davos80 #131 Azért per. rendszer fejből nem teljesen ígaz ebben a fromában: egyrészt nem kell az egész (lantanoidák,aktinoidák nem kellenek), másrészt elég logikus a felépítése,nem nehéz megtanulni. Mindig is kellett egy kémiával foglalkozóknak (VM,KM,VE,KT) a periódusos rendszer ilyen szintű ismerete.Máshol is kérnek ennyit. Az tény, hogy a kémia vizsgazárthelyi nem 2 nap tanulással megszerezhető, de régebben sokkalta nehezebb volt,mint most (egy éve volt szóbeli is,előtte külön áltkém/szervetlen.)
Jó környezetmérnök ennyi kémia tudás nélkül nem lesz belőled.
A matekról meg annyit, hogy kizárt, hogy olyan lett volna dolgozatban ,amit nem láttál még.Aki ötöst szerzett és nem tudja,elég nagy szégyen.Nekem négyes lett,de ha kérdezel valamit,akár mikor el tudom mondani neked. Mert megtanultam,gyakoroltam.
Ezen kívűl, a két tárgy sokkal de sokkal könnyebb,mint tavaly, gyakorlatilag minden évben könnyítenek rajta. Ezt onnan tudom, hogy másodjára lett meg mindkettő.A színvonal csökken,butulnak az emberek. Inkább ez a baj.És ez minden egyetemen így megy.
Járj többet órára,bulizz kevesebbett.Ha minden órán ott vagy,nem érhet meglepetés,akkor,ha otthon is foglalkozol az anyaggal. Ellenkező esetben láthatsz olyan feladatot,amit még nem "láttál".
Tedd föl magadnak a kérdést,meg tettél-e mindent a siker érdekében.
A diplomáért küzdeni kell,nem adják ingyen.