208
Pannon Egyetem - régi nevén: Veszprémi Egyetem - előtte pedig: Veszprémi Vegyipari Egyetem
-
#168 újra fel kell venned a tárgyat, vagy csinálsz egy nyelvvizsgát, és azzal kiváltod.
Milyen szakos vagy, hogy alapfok elég hozzá? :O -
#167 Hi.
Azt szeretném kérdezni ha összegyült a 35% hiányzásod egy tantárgyból akkor nem kapsz aláirást az indexedbe ennek mi a következménye?
Az egész félévet meg kell ismételned?
A tantárgyért nem jár kredit se vizsga nincs belőle amugy angolról van szó.
Ezt ki lehet váltani nyelvizsgával amit januártól elkezdek megszerezni.
Amugy alapfok elég ahhoz hogy kiváltsam.
Szóval ha most nem lesz aláirásom akkor az egész évet buktam? -
davos80 #166 http://www.kornyezettudomany.uni-pannon.hu/ -
davos80 #165 Én vagyok környezettanon a szakképviselőd:)
Ha tanulsz átmész - Trisztin hülyeségeire ne hallagss.
Ötöst kaptam matek I,IIből is,rém könnyű.Pedig szakközépbe jártam és nem tanultam semmit soha.
Egy koliban is leszünk. -
#164 ugyan már :) az előbb említett fórumon kérdezte valaki,hogy TV-vel mi a helyzet a koliban :) (ráadásul pont a várban... no comment...)
hát nekem "mit nézzek a tévében" gondjaim még nem voltak VP-ben...de persze ízlések és gólyák... ;) -
#163 sok kérdés sok válasszal!
Néhány válasz:
Valszeg nem Mihálykó lesz,legalábbis róla gyakran hallani,hogy továbbadja a csoportját...
De az,hogy kinél mennyire tudsz majd átmenni az majd a ZH-k után derül ki... addig nehéz bármit is mondani...
Várfokról annyit,hogy nincs aza pénz,hogy én olyan helyen lakjak,ahol a hajszárítom leb@ßa a biztosítékot ;) De a Városok szeretik és legtöbben szeretnék évről évre ottlenni!
de Pannon Egyetem Fórum - itt több mindenre kaphatsz választé s valószínűleg többféle választ is fogsz kapni ;) -
#162 bah, micsoda problémák elsőévesként. :P -
zoldelefant #161 hali!
most leszek elsöéves környezettanon:)
elöadáson mennyire van esély h elsöre átmeek ha az elöadó a slezák lesz ?
gyakon a mihálykó csaba lesz, Ö jó ?
ésés mit érdemes tudni a várfokról ?
mennyi kérdés:)
-
#160 Pannon Egyetem ismét bemutatta,hogyan is nem kéne müködni...
3 kollégiumot "bezártak" ... de mivel a központi nem készült el... (igaz már a februári határidőt sem tudták tartani,miből gondolták,hogy majd augusztusra jobban állnak...) ...így az oda felvett diákoknak [merthát az elsősök jelölhették és fel is vették őket oda!] a két "bezárt" kollégiumban szállásolják el...
de tényleg ez már a LOGIKA HALÁLA!!
Bár a Stomfeldbe és a Fenyvesbe beköltöztetett elsősökkel jól kicsesztek...ha kolitanáron kivül csak elsősök lesznek ott akkor biztos nagyon élvezetes lesz az élet :) -
#159 na jó ... velem is lehet egyezkdeni... fizetek a géptan tanszéknek,csak végre vagyünk Veres tanárúrnak egy új pulcsi... -
#158 lol... éjjen a PE
Nálunk meg a fél tanárit kart cserélgetik éppen, mert kezdenek rájönni, hogy a 300 diákból alig 50 vizsgára bocsájtott ember elég kevéske, és nem feltétlen a diákok hibája ez.. -
davos80 #157 Régen ez legális volt:nem volt házi:csengetni.Csak a géptan tanszék mai is a múltban él... -
#156 "Bizonyára már értesültetek arról,hogy az előzző félévben a Géptan
tanszéken határidőre nem teljesített beadandó házifeladat címen
1000Ft-os csekkeket osztogatott.Ezek nem voltak jogosak és ezért azok
a hallgatók akik ezt befizették most visszakaphatják azzal a
feltétellel,hogy ..."
levél egyetemi levlistáról... ezt már nem tudom megemlítés nélkül hagyni... -
#155 én voltam:D,minden nap megyünk;) -
#154 keddenjó buli volt:D
Volt valaki még? -
#153 nagyon szepen koszonom :D nem gondoltam volna hogy valaki eszreveszi hogy irtam mivel januarban volt az utolso hozzaszolas ebben a topicban. Kossz mégegyszer -
davos80 #152 http://ven.uni-pannon.hu/ -
#151 Coca-cola színpad, a bejárat után jobbra lesz,észre fogod venni tuti -
#150 coca cola szinpad-bemész az audinál és kicsit tovább egyenesen és jobb oldalt lesz.elég nehéz nem észrevenni:) -
#149 van olyan veszpremi ember (egyetemista vagy barki) aki tudja hol lesznek a VEN-es koncertek konkretan? (koszi) -
davos80 #148 Akkor én hogyan csináltam meg ezeket a tárgyakat?Esetleg szerencsém volt?Vagy túl okos lennék?Vagy zseni?Szerintem egyik sem.Megtanultam kész. -
#147 Na látom újra beindult kicsit a topik. Akkor először is búék, másodszor pedig február 15ig lehet újra jelentkezni :)
Ahogy olvasom (meg hallom a lenti ismerősöktől) veszprémben nem igazán lett jobb a helyzet, sőt... Ahelyett, h megoldották volna a problémás tárgyakat még pár addig normálisnak mondhatót is tönkretettek. Mindegy, kár is ebbe belemenni.
Mindenkinek kitartást a maradék vizsgaidőszakra, meg a PE-n töltött további hónapokhoz is :)
ui.: én a saját hibámból tanultam, ti tanuljatok az enyémből; érdemes első félév után átgondolni a helyzetet, és ha kell váltani, még nem késő :) -
#146 nekem holnapmegint analízis, remélem mostmár sikerül, egy hete magolok rá plusban D: -
#145 Bocsi... kicsit elmaradtam a válasszal..
Slezák javította a GYAKUV-kat,Győri pedig az elméletet (azóta már több helyről is hallottam,hogy ez igen rossz hatással volt a jegyekre)
azóta van még egy best of slezák
Barátnőm hétfőn ment gyakUV-ra... másnap eredményhirdetés előtt kereste meg a tanárúrat,mert úgy ért rá... bement a irodába,közli a tanárral,hogy miért jött és hogy mikor irt UV-t...
Slezák: - Ugye tudja,hogy egyes lett?
Na ekkor a barátnőm még nem mondott nevet,se semmmilyen azónosítót :) innentől mindenki vonja le a következtetéseket magának 8)
és tudom-tudom tavaly ez is nehezebb volt... -
#144 Na megvan minden eredmény :) hétfői általános és szervetlen kémia elmélet vizsgán 105-ből néhányan úgyan beugorttak,de mindössze egy embernek lett meg 8)
(de persze tavaly biztos még ennél is nehezebb volt... ) -
#143 azt meg nem is fogtam fel, hogy javított a slezák? Vagy csak GYAK UV-t? mert én direkt nem győrihez vettem fel az előadást, erre mégis ő javítja, nem a pituk.. elég vicces az egész.. -
#142 Slezáktól is van ma best of ...
CSajszinak 33pontja lett és nagyon nézte a lapját,hátha talál még valami pontot... majd látta ,hogy a parciális integrálásra nulla pontot kapott... mikor rákérdezett a tanár az monta nem jó a formula amit felirt...
Igaz adhatna a u és v kiválasztására 3 pontot,de itt az sem számítana... ( -
#141 hát én be se mentem oda, tavaly voltam, és szét tudtam volna verni a fejét, amiért olyan abszurd dolog miatt huzott meg.. -
#140 hát igen a Győri ma megvágta néhány barátomat...
(stori a srácnak 41 pontja volt,de nem kérdezett a 2-esért, de mellette volt egy srác 45 pontja lett,de nem tudta lederiválni a sin3x-et ... ) NO COMMENT
Davos... azért a skatulyát tessék baromi gyorsan lehuzni rólam!Én nem az a fajta egyetimsta vagyok aki nem jár órára!!!
... mellékesen megjegyzem,hogy hülye nem vagyok azok a feladatok amiket a tegnapi zh-ban megoldottam jók lettek :)
és mikor én bent voltam ZH-t nézni csak 3-an kérdeztek rá arra a feladatra,amit már említettem,hogy nem találkoztunk vele...ŐK SEM! -
#139 KOPTER lineáris algebra császára...
de aki nagyon a bögyömben van, az a győri.. negyedszer vágott meg analízisből... minden más matekom megvan, szal nemvagyok teljesen vakon, de a győri, az megvág csakazértis.. -
davos80 #138 Ma kb. egy doktori ér a "régi" diploma közelébe. -
#137 A Budapesti Műszaki Főiskolára. Mint késöbb kiderült, szerencsére a székesfehérvári kihelyezett telephelyén kaptam helyet, és igy a 200-300-as létszámmal szemben, csak 80 körülien kezdjük (következő évre meg maradunk 20-an, 30-an a bukottakkal együtt). Igy jobban tudunk kommunikálni a tanárral, meg ő is jobban és igazán együtt tud dolgozni velünk. Főleg a labor gyakorlaton látszik ez jól. Ez nem nagyon volt Veszprémre jellemző, de szerintem a pesti BMF-re sem :)
A szégyennel teljesen egyetértek. Nálunk a mi pofánk ég az elsősök szemtelensége és nemtörömdömsége láttán. Ha velünk kezdték volna, egyetlen egy ember jutott volna csak át a tárgyakon. Így most a tanárok kénytelenek párat átengedni. Hát 20-an még igy sem lesznek szerintem következő félévben.
Mondjuk nekem is kellet egy pofon hogy igazán komolyan nekiálljak tanulni, talán most ők is megkapják ezt. Majd kiderül.
(tegyük hozzá, hogy igy átjelentkezve becsusztam a kezdő BSC-be, így a felsösőktől hallva pár tárgy nálam is könnyebb mint régen volt.. a baj, hogy ha magamat nem képzem itthon, hát egy diplomát lobáló semmihez értő lesz csak belőlem. Nem ér túl sokat a tanítás. Még a régi tanárokkal igen, ott elég kemény, de az újak... Talán majd ha szakirányt választhatunk, akkor) -
davos80 #136 Hova mentél át? -
davos80 #135 Igen,főleg a béescéemescé bevezetése óta csúszik a színvonal.Régen tényleg durvább volt a matek.A szégyen az,hogy most rém könnyű,de még így sem megy sokaknak.A legjobb okató pedig Pituk Mihály. -
#134 Ö azt mondta, hogy az alapjait vettük a kérdésének, igy ki tudtuk volna logikázni az új elméletet és gyakorlatot, le tudtuk volna oldalakon keresztül vezetni. Hát ja, ha már 40 éve matekkal foglalkozom, biztos. Igy esélytelen volt.
De nézd, lehet hogy bennünk volt a hiba, hogy a 100ból elért 2 pontommal a 4. legjobb voltam a csoportban.. de eljöttem onnan, és az összes matekom meglett elsőre, csak a szigorlaton hasaltam el pár ponttal elöször.
Nem volt emberi amit az a tanár elvárt tőlünk. Igy visszanézve, nem volt lehetetlen megcsinálni (kivéve a korábban említett ZH-t), de akkor is embertelen volt.
És tudták ezt más tanárok is. De hát kellett egy tárgy, amin megbuknak a diákok. Jó pénzt hoz úgye a megcsuszott nebuló az egyetemnek. Ahogy hallottam, miután elhagytam Veszprémet, az említett matek tanár is megenyhült. Átvette a helyét a Leitold :P
De láttom a már álltalad is említett butulás jeleit itt nálunk fősulin is, el tudom képzelni, hogy azóta ott Veszprémben is más világ van, mint nem is olyan rég. -
davos80 #133 Nem ismerem.ZH után volt szó nálunk még improprius integrálról,ah olyasmit kérdezett jogos.Ha volt olyan,amiről egyáltalán nem beszélt,az számonkérhető,de én inkább az általam előbb leírt problémára gyanakszom. -
#132 azért régen, még 4 évvel ezelött ténylegesen volt olyan, amit soha nem látthattál. Tudom, mert a tanár a ZH után vette azt az anyagrészt, melyből a feladat/kérdés volt :D A jó öreg Kopter.. tanít még? -
davos80 #131 Azért per. rendszer fejből nem teljesen ígaz ebben a fromában: egyrészt nem kell az egész (lantanoidák,aktinoidák nem kellenek), másrészt elég logikus a felépítése,nem nehéz megtanulni. Mindig is kellett egy kémiával foglalkozóknak (VM,KM,VE,KT) a periódusos rendszer ilyen szintű ismerete.Máshol is kérnek ennyit. Az tény, hogy a kémia vizsgazárthelyi nem 2 nap tanulással megszerezhető, de régebben sokkalta nehezebb volt,mint most (egy éve volt szóbeli is,előtte külön áltkém/szervetlen.)
Jó környezetmérnök ennyi kémia tudás nélkül nem lesz belőled.
A matekról meg annyit, hogy kizárt, hogy olyan lett volna dolgozatban ,amit nem láttál még.Aki ötöst szerzett és nem tudja,elég nagy szégyen.Nekem négyes lett,de ha kérdezel valamit,akár mikor el tudom mondani neked. Mert megtanultam,gyakoroltam.
Ezen kívűl, a két tárgy sokkal de sokkal könnyebb,mint tavaly, gyakorlatilag minden évben könnyítenek rajta. Ezt onnan tudom, hogy másodjára lett meg mindkettő.A színvonal csökken,butulnak az emberek. Inkább ez a baj.És ez minden egyetemen így megy.
Járj többet órára,bulizz kevesebbett.Ha minden órán ott vagy,nem érhet meglepetés,akkor,ha otthon is foglalkozol az anyaggal. Ellenkező esetben láthatsz olyan feladatot,amit még nem "láttál".
Tedd föl magadnak a kérdést,meg tettél-e mindent a siker érdekében.
A diplomáért küzdeni kell,nem adják ingyen. -
#130 de :) analízis :)
Marha :) nem igazán... :) FEnyves Koli :)(két utcával a központ fele) -
#129 stromfield koli? :D Kecsoékkal összehaverkodni azt meg is van a buli! :D