• breckinridge
    A válaszok:

- egyeltalán nem irányíthatatlan billentyűzettel. Nekem elég jó gamepadom van, mégis billel nyomom, mert így nekem jobb. Persze át kell configolni a billentyűket
    - A MI fejlettebb, mint a FIFA. Arra nem gondolsz, hogy a játékosoknak formájuk is van, és esetleg amiatt futnak kevesebbet, vagy helyeszkednek rosszabbul? A taktikai rész nagyon fontos. Nem mindegy milyen irányban támadnak, mi a posztjuk, mennyire kell védekezni stb...
    - a lesszabálynál IRL is sokat tévednek a bírók. A PES-ben is. Ja, ilyen nincs a FIFÁban? Egyetlen dolog, ahol tényleg hiba lehet a visszafelé guruló labda, de ezt még nem tudom bizonyítani, mert nagyon-nagyon ritkán fújja be (talán bírói tévedésből)
    - A gépigény? Nekem 2G P4-en Radeon 9000-rel max felbontáson futott. A FIFA ezen döcögött közepes felbontásnál. A grafika életszerűbb a PES-ben, rajzfilmesebb a FIFÁban. Nekem az első jobban tetszik.
    Összességében a FIFA a 10-18-as korosztálynak készült arcade sportjáték. A PES 20 év fölött ajánlott, taktikailag részletes szimuláció sokkal jobb játékélménnyel. Sokkal bonyolultabb irányítani, de ha ez megy, akkor felejthetlen játékélményt ad.
    Ha a kevés valós csapatot írod, a full évad hiányát (BL, UEFA kupa, reális kupák), akkor egyet kellett volna értenem. De ezek a kifogások csak azt mutatják, hogy nem voltál hajlandó megtanulni a PES irányítását.