• Penge4
    #1
    "a felhasználók sem betekinteni nem tudnak a róluk gyűjtött adatokba, sem törölni vagy töröltetni nem tudják azokat."

    Mintha láttam volna teljes Google Account törlését a személyes beállításaimban. Persze ez nem jelenti azt, hogy miután törölték a profilom, az adataimat nem használják fel továbbra is, de ez bármelyik cégnél adott, bizonyíték nincs rá...
    Mint leszögezték a Google Kulisszatitkai című dokumentumfilmben is (amit pár aktabuzi a mai napig nem képes felfogni) ők egy keresőszolgáltatást üzemeltetnek, a legjobb találati eredményeket akkor tudják nyújtani, ha a felhasználók igényeihez igazodnak, amit akkor tudnak elérni, ha sokáig tárolják az adatokat, ami alapján fejlesztik az algoritmust.

    Az időtényező meg nem tudom önmagában milyen szerepet játszik, ha 5 évig meg tudják biztonságosan őrizni a személyes adataimat, akkor miért lenne veszélyesebb, mint például ha egy csicska spamer cég (pl: Yahoo) csak 3 hónapig őrzi meg, ami alatt még a Tádzsikisztáni elnök is tudja milyen a szemem színe?

    Arról már nem ír a cikk, hogy megpróbálták-e feltörni a Google szerverét, ezáltal célzottan (vagy spamer/adathalász céllal) megszerezni userek személyes adatait és ez sikerült-e nekik, ha igen mennyi idő alatt. Az 1.0-s usereket meg, akik azt sem tudják mi az a cookie, a legbiztonságosabb rendszer sem védi meg, csak ha kihúzzák a modemet.