• Max Damage
    Vissza erre a "nem fejlesztenek a játékok" dologra, szerintem képesek fejleszteni, csak a mindennapi életben ezeket a képességeket nem használjuk. Én pl. kb. 2 évig StarCraftal, majd 3 évig taktikai FPS-el játszottam számítógépen (ennek kb. 2-3 éve), azóta AirSoftozom, és talán egyedüli hasznát AirSoftozás közben érzem, hiszen nagyjából eltudom képzelni hogy honnan támadhátnak, és nagyjából tudom honnan várhatok támadást és nagyjából mekkora tűzerőtől. Tudom, hogy mik azok a helyek mikor körülnézek amik jó fedezékek lehetnek számukra, és eltudom képzelni hogy én mit csinálnék ha ott lennék.... Persze ezek a képességek előtte is megvoltak, de ezeknek az átgondolását szerintem gyorsítják (gyakorlatilag rutint csináltak belőle)... Persze közel nem azt mondom, hogy aki játszik az majd jobban lő (átlalában pont rosszabbul), aki sokat játszik az fáradhatatlan lesz, ez meg főképp nem igaz, hiszen a számítógépes játszás mellett elengedhetetlen az esti futás, biciklizés, stb... Ezek kellenek... Viszont ezzel csak azt akarom mondani, hogy igen is léteznek olyan helyzetek ahol ezeket a "nem hagyományos" ismereteket alkalmazni lehet...

De arra figyeljetek, hogy nem lineariítás mellett kell gondolkodni az ismeretszerzés terén: semmi sem azt fejleszti amiről szól... Aki NFS-el jtászik nem lesz jobb vezető, aki FPS-el nem fog jól lőni, aki MMORPG-vel az nem lesz bátrabb, aki RTS-el az megint nem lesz intelligensebb és jobb problémamegoldó. (pl. MMORPG fejleszthet kitartást vagy valami ilyesmit, FPS taktikai érzéket a tájjal kapcsolatban, stb...)