• Morden23
    ""csak" logika és rutin kell hozzá plusz egy "adatbázis" a már elterjedt és bevált nyitásokról, lépésekről, taktikákról stb"

Próbálj meg egy jó sakkozóval úgy játszani, hogy ezt az elméletedet alkalmazod (benyalod a bevált nyitásokat, cseleket, taktikákat), és ne aggódj, biztosított számodra a matt.
    A sakknak éppen az a lényege, hogy nincsen "erre meg arra jó egység", hanem minden figurát folyamatosan használsz (természetesen egy darabbal lépsz, de az összessel gondolkodsz), valamint nem évül el a "kevésbé táp" futó attól, hogy a "sokkal tápabb" királynővel lépkedsz.

"nézz meg egy koreai Starcraft meccset youtube-on"

Láttam már. Lehet, hogy rossz videokat néztem meg, de a legtöbben semmi "játék" nincsen, hanem éppen, hogy ÜBER trükköket alkalmazva kihasználják a játékprogram legkülsőbb határait. Amúgy most ide hogy jönnek a koreaiak?
    Már nem azért, de kétlem, hogy xy starcraft-bajnok koma bármit érne, ha leültetnék egy sakktábla elé (mellesleg fordítva is igaz, nem leszel jobb starcraftos attól, hogy királyul sakkozol).

"a Starcraft csak egy "gyerekjáték""

Nem gyerekjáték. Csak játék.

"A sakk népszerűségéről meg annyit hogy a világ jó nagy része még fényképen se látott számítógépes játékot szal nem meglepő hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező sakk ennyire elterjedt, ez viszont nem azt jelenti hogy a sakk jobb, hanem csak azt hogy elterjedt."

Erről nem fogok vitát nyitni, mindenki játsszon azzal, amivel akar.

Ellenben üzenném azoknak az elhízott kölyköknek, akik a számítógép előtt pöffedve éppen "szuperkatonareflexeket" akarnak növeszteni a Quake Arena előtt, hogy nem fog összejönni. Ha jól játszol, akkor csak simán jól játszol.

Amúgy már előttem leírták, de én is idepötyögöm: nem kell ez a gagyi "a játék nagyon is fejleszt engem" duma. Játszani azért kell, hogy játssz. Az a degenerált, aki azért játszik, hogy fejlődjön tőle, az kímélje meg az emberi génállományt, és rejtse el magát jó mélyre.