• haxoror
    Mondtam olyat hogy a számgépes sakk eltér a hagyományostól?
    Mondtam olyat hogy a C&C-re gondolok és hogy bonyolultabb mint a sakk?
    Mondtam olyat hogy a sakk ma már nem populáris?

A relatíve sakkot könnyű átültetni a számítógépre mert elsősorban és legfőképpen "csak" logika és rutin kell hozzá plusz egy "adatbázis" a már elterjedt és bevált nyitásokról, lépésekről, taktikákról stb

Ha már a Starcraft szóba került, ugyanúgy meg kell ott is tanulni az alapokat, melyik egység mit tud, mire jó és mire nem, mekkora távolságra tud adott idő alatt eljutni, mennyi a gyártási ideje, mennyi erőforrásba kerül stb mint ahogy a sakkban meg kell tanulni hogy a különböző bábuk hogyan léphetnek.
    Starcraftban is ugyanúgy vannak szakaszok a játékban, többféleképpen lehet kezdeni, rengeteg fajta stratégiát lehet választani amik mind kihatással vannak a végjátékra, vannak elterjedt és gyakori receptek de mindig nyitottnak kell lenni az inprovizációra is, NINCS über trükk hogy legyártok 100 xy-t és GG mint ahogy a sakkban sem taktika az hogy "mennek a bábuk előre és leütnek mindent", nézz meg egy koreai Starcraft meccset youtube-on, A Starcraftot is könnyű elkezdeni játszani de sokkal több van bene mint ami elsőre kitűnik, szerintem meggondolatlanság csak úgy kijelenteni hogy a Starcraft egyszerűbb mint a sakk mert hogy a Starcraft csak egy "gyerekjáték"

A sakk népszerűségéről meg annyit hogy a világ jó nagy része még fényképen se látott számítógépes játékot szal nem meglepő hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező sakk ennyire elterjedt, ez viszont nem azt jelenti hogy a sakk jobb, hanem csak azt hogy elterjedt.