GABOR16#97
Én is hasonlóan látom.. az egyetlen megoldás az emberek globális oktatása lenne, korra (a gyerekektől egészen a nyugdíjasokig), nemre (férfi, nő) hovatartozásra (európai, ázsiai, amerikai, afrikai, stb..), vallásra függetlenül!
A tévékben napi 2 alkalommal legalább minden csatornának átkéne adnia egy-egy órát és ott ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő műsort kéne adni.. Erre azért lenne szükség, hogy az otthonról kimozdulni nem kívánó embereket is oktathassuk a környezet megóvásának fontosságáról és a fogyasztás mérséklelt és ésszerű követéséről (ehhez nem járulna hozzá semmilyen multi, vagy gazdasági cég, pedig szükséges lenne.. Ha hosszútávon létezni akarnak persze..). Ezenkívűl persze a fiatalabbakat és válalkozóbb kedvűeket MINŐSÉGI közoktatásban kéne részesíteni a környezet megóvásának fontosságáról, a tudatos alakításáról, és a források ésszerű felhasználásáról! Természetesen ezen tanfolyamokat szintén ésszerű lenne reklámozni a TV ben..
És még lengeteg lehetőség lenne: pl. a környezetvédelem nevében tartott átfogó tanulmányi nap, amit minden(!) válalat, iskola 1 évben egyszer kötelezően megtart és valahol a természetben eltölt egy napot (még ha mondjuk az csak a közeli park is ... bár én legalább egy hetet tartanék ideálisnak, de ez kivizelezhetetlen a legtöbb cégnél.. bevételkiesés..). Mondjuk, hogy ne legyen gazdasági probléma fel lehet osztani a cég munkatársait az év különböző napjára ezügyben történő eltávozásra.
Az első amit mondtam csupán addig lenne szükséges és akkor kéne újra bevetni ha az emberek környezet tudatossága elér egy kívánt szintet, vagy megint az alá csökkent..
Tehát a probléma nem oldható meg csak az Állam, a Vállalatok, vagy a Közemberekkel.. ha kettő együttműködik akkor sem.. itt csak akkor lehet valami ha mindenki összefog!
Ezenkívül ez a kénpajzs veszett ötlet.. kiégnének a termőföldi növények a magas kéntartalmű savasesőtől, így komoly éhezés lenne, nem beszélve az ivóvizek további romlásától (bár ezt jópár év késéssel lehetne kimutatni).
Minden élelmiszer ami megteremne max üvegházban termesztve, tisztított vízzel lenne öntözhető, ami lehetetlen árakat eredményezne, így a föld lakosságának jórésze éhenhalna!
És hogy a föld nem bírja el a jelenlegi emberek mennyiségét? Talán nem, ha a fejlett országok elpazarolják az erőforrásokat! De akkor kevesebbet sem bírna el huzamosabb ideig! Értem ez alatt, hogy ilyen pazarlás mellet feltételezésem szerint csupán százmillió ember is felélné a készletek nagyrészét 1000év alatt!
Azonban környezettudatos életmóddal, "vagyis ne pazaroljunk és hasznosítsunk mindent(!) újra amit csak lehet " életelvet követve simán elbírna a fölt annyi embert mint amennyi jelenleg van.. persze talán nem nyugati életszínvonalon, de magyarország életszinvonalánál talán egy kicsivel magasabbon!