• szivar
    #180
    Ésszerű felhasználás és döntéshozók? Ez a két fogalom nem fér meg egymás mellett. Szerintem Isten nem azért adott szabad akaratot az embernek, hogy az egyház v. akárki (döntéshozók) megmondja neki hogy mi is a helyes.

    Megtilthat egy tetszőleges kisebbségi csoport olyan tevékenységet, mellyel embertársaink életminőségét||életét közvetlenül veszélyeztetjük? Mert ha igen, akkor miért nem teszik? Ezernyi kérdés következhetne ebből a kettőből kiindulván, de inkább most hagyjuk.

    Ha nem az lenne a példamutatás lényege, hogy minnél több izéje legyen valakinek, mert a másiknak is van és csak a valóban szükséges javakat szereznénk be, akkor talán a kölkek is más szemmel néznék a dolgokat. De ehhez egy generációvátás és valódi példamutatás szükségeltetik. Utóbbi meg nincs. Hajlandóság sincs reá :(.

    Jelenleg pazarlás folyik az élet minden területén, többnyire a jelenlegi társadalmi (globálisan tekintve a trendet) rendszernek is köszönhetően. Jelenleg Magyarországon annyi élelmiszert termelünk meg egy év alatt, hogy 4 évig elélne belőle az ország. Viszont a termőterületeket határok nélkül növelnék a kedves gazdák. Ebbe a növekedésbe beletartozik az árvízvédelmi gátak eldózerolása, azon fáknak a kivágása amik azért lettek telepítve hogy megakadályozza az eróziót, stb. Mert ők nem ott laknak, bérlik a földet, stb.

    A vegyszerekkel is igen bőkezűen bánunk, mind a háztartás, mind a mezőgazdaság, vagy esetleg a vegyipar területén. Nem törődve a következményekkel. Ezzel veszélybe kerül az élővilágon kívül az édesvízbázis is, melyből csak egyre nagyobb energiabefektetéssel lehet ivóvizet készíteni.

    Végül is ha össze akarnám foglalni, akkor bármit is cselekszik az ember, az hatással van||lesz rá - ha belátja, ha nem. Ezt kellne megértetni az emberekkel, tisztába tenni a dolgokat. Elmondani nekik, hogy minek mi a következménye. Sajnos ez a lakosság jelentős részére nem lenne hatással (menthetetlenül sötétek, vagy jelenleg még leszarják a dolgokat), mert a Mónika sóó meg a Győzike sokkal jobban leköti a figyelmüket. :(