halgatyó#178
"ha az emberiség nem képes még egy evolúciós ugrásra, azaz nem képes minőségileg magasabb tudati szintet elérni" Általánosságok, általánosságok. Konkrét tartalom nélkül.
A konkrét tartalmakkal azonban naponta szembesülök, a terjedő fizetőparkolási zónák mellett elhaladva, az ocsmány, nagypofájú közterületfelügyelet autógyűlölettől átitatott tevékenységét látva, amely terjed mint a lepra, olyan területeken jelenik meg, ahol addig nem volt, ahol addig béke volt, vagy említheném az újonnak felépíztett irodaházakat, amelyek közelében az összes járdákat kikarózzák hogy autóval ott ne lehessen megállni, említhetném a növekvő mennyiségű kutyaszart, és az emberek egyre csökkenő védelmét, valamint az embereket zavaró, veszélyeztető állatok egyre több jogát és egyre drasztikusabb védelmét, vagy a növekvő számú (milliókban számolható) autórongáló buckákat, az egyre fokozódó számú értelmetlen és oktalan sebességkorlátozást és a fő hatósági emberek átlátszó ostobaságait a fő baleseti okokról, stb.. említhenék még számtalan példát
Ezek a konkrét tartalmak! Amiket a nagy dumák idején gondosan elkerülnek, csak általánosságokban fogalmaznak. Rengeteg tömegbárgyú meg beveszi ezeket. Ha nem látnám naponta a konkrét intézkedéseket, akkor még komolyan is tudnám venni az ilyen dumákat, hogy "felelősségteljes gondolkodás" meg hogy "életstílus változtatás" meg: "demokrácia" meg: "szabadság" meg: "liberalizmus"...
Az Afrikai országokban van éhezés, ez igaz. Ha győz az ál-környezetvédelmi vallás, akkor nálunk is lesz. A technikai civilizáció ellentéte az önellátó középkori vagy még régebbi parasztgazdaságok halmaza.
AKIK EZT PROPAGÁLJÁK, AZOK A SAJÁT PÉLDÁJUKON MUTASSÁK BE ELŐSZÖR
(nem tudok kövér betűket írni, vagy máshogy kiemelni)
Az emberiség kipusztulsását szerintem értelmes és jóérzésű ember nem kívánhatja. Az egy dolog, ha elkerülhetetlennek tartja valaki, de nagyon sokszor találkoztam már olyan megfogalmazásokkal, amik nem ezt sejtetik.
Még valami. Ne vedd egy kalap alá az emberiséget. Ugyanis én is az emberiséghez tartozok, és valszeg Te is. Az, hogy a Közel-keleten háborúznak, kívül esik a befolyási övezetünkön. Az emberiség óriási túlnyomó többsége csupán elszenvedi az erkölcstelen, arctalan és névtelen irányítók döntéseinek következményeit.