halgatyó#177
"az elérhető erőforrások ésszerű felhasználásával jelentős mértékben"
Dodonai voltál! A kérdés azonban, amit megfogalmaztam, nyitva maradt. Most már "csak" az a kérdés, hogy mit értünk ésszerű felhasználás alatt. Mi tartozik bele, és mi nem? Milyen döntéseket kellene meghozniuk a döntéshozőknak a különböző hatalmi szinteken az önkurmányzatoktól a kórmányokon keresztül a nemzetközi döntési centrumokig?
A második gond ott van, hogy ha Te meg is fogalmazod, vagy valaki más, a bárgyú közember számára a söpredéksajtó akkor se azt hozza le, hanem a mérhetetlen demagóg baromságokat. Sőt, ez nem is a második probléma ma már, hanem az első!
PÉLDA:
Példaképpen a ma reggeli Infórádió hírt tudnám felhozni. Perceken keresztül taglalták az irtózatos agyatlan baromságot: a WHO valamilyen felméréséről volt szó, amely szerint évente valami több tízmillió ember halálát okozzák környezeti TÉNYEZŐK. Említették pAffganisztánt, Irakot, a nagyon szegény Afrikai országokat. (Ja... az éhezést, a mikrobákkal fertőzött vizet, a baculusokat és a szomszéd törzs éhes harcosait lehet "KÖRNYEZETEI" tényezőnek nevezni, és akkor hát jéééééé tééényleg wazze a környezeti tényezők! Ja. Meg a lépcsőházban várakozó rabló is felfogható úgy számomra, hogy rajtam kívülálló azaz KÖRNYEZETI tényező! És akkor lassan MINDENT, az egész világot a KÖRNYEZETI tényezőkre vezethetjük vissza. Ez már több mint ordító baromság, ez már egy emberellenes vallás! Csíráiban.)
Aztán átcsúsztak hirtelen a levegőminőségre, hogy évente 800ezer embert lehetne megmenteni, ha a levegő jobb lenne... Elképesztő csúsztatás, ez csak nagyon szándékos és nagyon kiszámított lehet!
Elképedtem és majdnem kibasztam a rádiót az ablakon... ekkora demagóg baromságot és pont egy "jobb" oladalinak hitt adó! Azóta se múlt el az ordító hányingerem. Vajon kik állnak a háttérben, kik rendelik el a műsorokat? De az utóbbi napokban nagyon beleerősített az agresszív ostoba ál-környezetvédelmi retorika!