Kertészek életét megkeserítő rágcsálok
  • Dj Faustus #58
    A szomszédhoz való áthelyezés (pláne, ha pár telekkel arrébb van, vagy az utca túlsó felén) sem elvetendő. Megvan a jövő heti szórakoztató program: "A szomszéd és a vakond" címmel. Jobb mint a Mónika show, vagy Győzike.

    A robbanó hatású gázokkal meg óvatosan. Ismeritek azt a sztorit, amikor a böllérjelölt a kés, a pisztoly, az elektromos sokkoló helyett a gázcsövet választotta a malac életének kioltására... Pörzsöléskor a disznó és a böllér alkatrészei Föld körüli pályára álltak. ;)
    De hasonló volt a helyzet amikor az illető a sikeres légyirtás után, szellőztetés nélkül, zárt térben rágyújtott...

    Itt valaki emlegette a karbidot, mint az acetilén gázzal való vakondjárat-robbantást. Nos karbidot tényleg használnak kártevőriasztásra, de nem ilyen drasztikus módon.
    Karbidágyú néven létezik egy szerkezet, melynek lényege, hogy a karbidra vizet csepegtetve a keletkező acetilén gáz+levegő keveréket egy időzítő szerkezet segítségével időként szikrával meggyújtják, ami durranó hanghatást eredményez. Kiskertben nem annyira kellemes (már csak a háziállatok/szomszédok miatt se), de szabadföldi növénytermesztésben hatásos.

    Ha nincs karbid, lehet próbálkozni vízbontással (hidrogéngáz+levegő keveréke hasonló hatásra képes) is, csak óvatosan (lásd az előző példákat).

    A macskáról/kutyáról jut eszembe az eset, mikor a környékünkön elszaporodott egérhadat a keverék kutyánk, és a szomszéd macska közös erővel, kooperálva pusztította (macska-kutya ellentétek itt nem játszottak szerepet). Ráadásul mindkét fél büszke volt a teljesítményére: az elkapott és kinyúvasztott egyedeket frekventált helyen sorakoztatták fel.