Vakond kiírtása

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
lol😄
5w0rdf15h
nálunk a macskák vadásszák le õket 😄

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

TNT
C4
RPG

Count Adyn
Lángszórót neki baszki😄DD
(francba elkéstem.D)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

SHADOWEYES7
A vakond ellen már számos módszert találtak ki. Léteznek drasztikusabb és kíméletesebb megoldások is. Amikor ezek közül választunk, nem szabad elfelejteni, hogy a vakond védett és hasznos állat, tehát semmiképp ne a kiirtására, hanem inkább az elûzésére törekedjünk!

Megoldás lehet terpentinnel vagy petróleummal átitatott rongycsomó elhelyezése a járatban. A vakondot elriaszthatjuk a hasindító kutyatej (Euphorbia lathyris) ültetésével, a gyalogbodza (Sambucus ebulus) levágott szárának a járatokba helyezésével.

Lehet védekezni azzal is, ha az élelemforrást megszüntetjük. A vakond ugyanis a talajban lévõ lárvákkal és férgekkel táplálkozik. Megfelelõ rovarirtó, illetve féregirtó szerekkel próbálkozhat. Ez a módszer azonban nem hatásos azonnal, csak egy bizonyos idõ elteltével

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Vitriol??
Termit???
XD

Landren
ez azért nem biztos, hogy túl jól mutat egy szép kerti pázsiton

sose nyomd fullba a kretént

Dj Faustus
A vakond egyébként sem rágcsálók, hanem a rovarevõk rendjébe tartozik, és a vakondfélék családjába. A mezei pocok például rágcsálók rendjébe tartozik.

SHADOWEYES7
van 1 jó módszer,a földbe állits sörös üvegeket mindenfele,és legalább 3/4 kinn legyen a földböl,a szél mindig fujdogál és sípoló hangot ad,ez zavarja a vakondot,és arrébb kültözik,ez kipróbált módszer!!
minden üveg függõlegesen álljon,csak meg kell kicsit dûteni mindet vali irányba kicsit ,így a szél bármerrõl fúj bele talál!!!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

CoD23
mustárgáz??
hidrogénbomba??
ez mind hatásos ellene de a legjobb a TRABANT vagy a VARBURG ezekkel könnyen ki tudod füstölni XD <#violent><#eljen><#banplz><#gun><#idiota>

Gigabyte EP35-DS4,Intel E8400,OCZ 2GB 800mhz,Corsair HX520W,ASUS HD 4850 512MB,AeroCool AeroEngine II

nekem macska néha elkapja

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Dj Faustus
A vakond védett állat
1901 óta
Eszmei érték 2000 Ft
Szóval ne öld meg. Egyébként is hasznos (sajna mellesleg kárt okoz, pedig õ csak azokat férgeket szeretné begyûjteni, amik a növényeidet rágcsálnák). Elûzni elûzheted, vagy kapd el a grabancát és tessékeld át a szomszédba (vagy valami közeli mezõre).

Pheaper
azta ezt megnézném élõbe 😄

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Landren
Van egy ilyen kis elektromos bizbaz, amit a földbe kell szúrni, és bizonyos idõközönként remeg vagy sípol vegy ilyesmi, egy darabig jó volt, aztán megszokták a dögök. Elüldözni nehéz õket, én próbáltam sok féle képpen.

Az egyik módszer, (csak saját felelõsségre) egy pár métere nem szigetelt drót huzalt bedugsz a lyukak környékére, azt a drótot rákötöd egy hosszabbító segítségével a fázisra, és, vagy fellocsolod a terepet, vagy valamikor reggel esõ után mikor látod, hogy dúr, akkor a hosszabítót bedugod a konektorba, de úgy, hogy arra az ágra amelyikbe a drót is van dugva, a fázis kerüljön. A közvetlenül a drót közelében van a jószág és vagy elég vizes a föld, akkor megmurdel, de ha szerencséje van akkor is messzire menekül.

A másik módszer, nekem faterom révén volt még régrõl karbidom, ez egy szürke kõ szerû anyag amit ha víz ér, akkor gáz termelõdik, (régen ezt használták a lángheggesztéseknél) szóval ebbõl tettem kicsit a lyukba, leföldeltem és vizet rá, aztán ez a gáz szétterjed a lyukban, és hogy teljes legyen a öröm valamelyik lyukra rádobtam egy gyufát és durr, picit megemelkedik a járatok fölött a föld de nem vészes. Ha nincs is a közelben a dög, a robbanáskor keletkezõ légnyomás akkor is végez vele. Persze nem tudom, hogy létezik -e még karbid, meg aztán óvatosan is kell bánni vele, mert ha vizet kap és utána lezárod, akkor asszem 2,8 atmoszféránál magától berobban.

Amúgy meg biztos vannak egyszerûbb módszerek is. 😊

sose nyomd fullba a kretént

Evogordon
Elmész az OBI-ba és veszel egy ilyet

passatgt
nálunk is volt. Gazdaboltba vettünk valami golyót, megkellett gyújtani és beledobni. 1,5 éve 1 darab túrás nincs😊

Mondjuk általános számítógépfelhasználó nembiztos hogy kap ilyent, mert valami vegyész képesítés vagy valami ilyesmi kell hozzá😊

Gerzson
Van Kertészkedés topic, csak sajnos nem látogatjátok!

Picar77
😄D

()() (^^)

vegicsek
Petárda.
Ha nem jó, akkor dinamit.Legalább nem kell felásni a kertet...

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Pheaper
XDDDDD

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Rage47
lágszoro? 😄

amúgy van olyan kutya is, ami kiszagolja, és elkapja😊 legalábbis mamáméknál ezt csinálta az egyik kutya😄
Ilyen volt nekünk is volt füstölõ elektromos riasztó minden. Viszont ami bejött az a legolcsóbb volt a piszuárba szoktk rakni fertõtlenítõ tabletákat olyat tegyél a lukba majd átmennek a szomszédba. Nem látnak jól de a szagláuk kiváló és nem bírják.

PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit

<#csodalk>
schrank
a klasszikus módszer <#hehe>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

akyyy
van a sarkon egy bolt menj el oda és vegyél ilyen hogyishivjákot amit bele kell szúrni a földbe, és nem jön oda😄

de van iyeln módszer is, pepsit veszel megiszod, üveget félvevágod, és nemtom mit kell beletenni😄 asszem szörpöt😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Ron Ragm
Önsd ki. Sósavval.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

zsolesz92
amugy elõtte vettünk minden szart ilyen füstölõ izét ami megfullasztja vagy kikergeti vagy mittomén, meg sörösüvegeket dugdostunk a lyxukakba h a szél által kelltett hangtol elmennyn, semmit se érnek...

Fogod, kiviszel egy kempingszélet, egy m16 os amcsi puskát, és beállsz a túrás fölé...Xd.

Pistike 007
Egyszer már én is kikaptam a kapával, éppen túrt. Köcsög😄

zsolesz92
Nekünk is fel szokta túrni egyszer aztán elkaptuk de annyira cuki volt hogy kivittem a gecibe a kukoricásba azt elengedtem 😄 azóta se jött vissza (kopp-kopp-kopp)

Pistike 007
Köszi, elgondolkodtató. Csak az együtélésben nem szerepel az hogy szó szerint kiássa a növényeket...<#wilting>

Megelõztél😊

Pheaper
XD

atomot nekik!

Szeressük a zacskós tejet

sörétes puska?😊

http://www.nsz.prim.hu/cikk/351624/
itt van 1-2 ötlet

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Betonozd le az egészet akkor nem tud fölásni 😮

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Pistike 007
Üdv! Van egy gyönyörû kertünk, és rengeteg vakondtúrásunk. Sírni tudnék. A friss harmatos gyepen feltúr, tönkreteszi a fákat, bokrokat. Rendszeresen. Gondolom másnak is akad hasonló problémája. Ez már nem ilyen csapdás-rágcsálóírtós dolog, hanem kész háború!<#szomoru1>Kérnék szépen véleményeket.

← ElőzőOldal 3 / 3