Kertészek életét megkeserítő rágcsálok
  • Landren
    #26
    Van egy ilyen kis elektromos bizbaz, amit a földbe kell szúrni, és bizonyos időközönként remeg vagy sípol vegy ilyesmi, egy darabig jó volt, aztán megszokták a dögök. Elüldözni nehéz őket, én próbáltam sok féle képpen.

    Az egyik módszer, (csak saját felelősségre) egy pár métere nem szigetelt drót huzalt bedugsz a lyukak környékére, azt a drótot rákötöd egy hosszabbító segítségével a fázisra, és, vagy fellocsolod a terepet, vagy valamikor reggel eső után mikor látod, hogy dúr, akkor a hosszabítót bedugod a konektorba, de úgy, hogy arra az ágra amelyikbe a drót is van dugva, a fázis kerüljön. A közvetlenül a drót közelében van a jószág és vagy elég vizes a föld, akkor megmurdel, de ha szerencséje van akkor is messzire menekül.

    A másik módszer, nekem faterom révén volt még régről karbidom, ez egy szürke kő szerű anyag amit ha víz ér, akkor gáz termelődik, (régen ezt használták a lángheggesztéseknél) szóval ebből tettem kicsit a lyukba, leföldeltem és vizet rá, aztán ez a gáz szétterjed a lyukban, és hogy teljes legyen a öröm valamelyik lyukra rádobtam egy gyufát és durr, picit megemelkedik a járatok fölött a föld de nem vészes. Ha nincs is a közelben a dög, a robbanáskor keletkező légnyomás akkor is végez vele. Persze nem tudom, hogy létezik -e még karbid, meg aztán óvatosan is kell bánni vele, mert ha vizet kap és utána lezárod, akkor asszem 2,8 atmoszféránál magától berobban.

    Amúgy meg biztos vannak egyszerűbb módszerek is. :)