A mai nagy teljesítményű VGA-k hibajelenségei, tápellátási gondok
-
Idézet az XYZ fórum hozzászólásai közül (nem reklám helye asszem, ha valaki akarja, kiguglizza):
"Ciripelés jelenségét alap mikroelektronikai tudásommal így tudom magyarázni.
Okozóik: az SDM tekercsek ( felületszerelt kis kerámiagyűrűs vackok amiken egy nagytisztaságú rézdrót fut körül) Ezek működés közben , mivel nincsenek szigetelve, elektromágneses teret hoznak létre maguk körül ( mint minden szigetetlen vezető).
Ezek az elektromágneses mezők az eseteitekben interferálnak más mezőkkel (pl egy ugyanilyen másik tekercsével) és hullámtanból tudhatják az emberek, hogy az interferencia nem más ,mint gerjesztés. És mivel ezek a hullámok gerjesztve már a hallható hangtartományba esnek ezt hallljátok ti hogy ciripel, cincog vmi a gépben.
Megoldás: lefogod Megbontod a mezőt azzal hogy a tested is vezető lesz De mivel már neked van saját belső ellenállásod , sőt még a kezed sem vizes krémes (azaz kevésbé vezetőképes) nem fogsz érzékelhető ( az alkatrészek számára zavaró) EM teret indukálni.
Vagy lefújod szigetelőspray-jel a tekercseket. És lám nem fognak cincogni. mivel nem lesz szabadon a vezető.
Diplomás villamosmérnökök majd kijavítanak ha rosszul mondtam vmit. nekem még fél évem van hátra a diplomáig..."