72
A mai nagy teljesítményű VGA-k hibajelenségei, tápellátási gondok
  • Frosty01
    nekünk az LG videokazetta lejáccónk sípol lejátszás közben
  • wander01
    hálistennek nem de a tévém egyfolytában azt csinálja. az enyém mikor be van kapcsolva, haveré a fal másik oldalán meg mikor ki van kapcsolva. ebben a poén hogy az enyém 30k-s media markt szutyok, az meg egy 82-es samsung lcd... sercegés rulz... :D
  • sonance
    Amúgy senkinek nem sercegett még VGA-ja?
  • Schwarz
    kisebb hűtőszekrény
  • sonance
    Annyi, amennyit írtál, a szünetmentesem 80W körül mérte (Stalker, minden maxon), sajnos a lenti adatot valami szar helyről néztem :) Szerkeszteni meg nem tudom :)
  • Schwarz
    nemtom mennyire nyitottak a tekercsek, próbáld valamivel nyakonönteni, műgyanta pl
  • passatgt
    Gyári adat szerint 61W
    Vagy 4 darab van a gépben?
  • sonance
    Idézet az XYZ fórum hozzászólásai közül (nem reklám helye asszem, ha valaki akarja, kiguglizza):

"Ciripelés jelenségét alap mikroelektronikai tudásommal így tudom magyarázni.

Okozóik: az SDM tekercsek ( felületszerelt kis kerámiagyűrűs vackok amiken egy nagytisztaságú rézdrót fut körül) Ezek működés közben , mivel nincsenek szigetelve, elektromágneses teret hoznak létre maguk körül ( mint minden szigetetlen vezető).

Ezek az elektromágneses mezők az eseteitekben interferálnak más mezőkkel (pl egy ugyanilyen másik tekercsével) és hullámtanból tudhatják az emberek, hogy az interferencia nem más ,mint gerjesztés. És mivel ezek a hullámok gerjesztve már a hallható hangtartományba esnek ezt hallljátok ti hogy ciripel, cincog vmi a gépben.

Megoldás: lefogod Megbontod a mezőt azzal hogy a tested is vezető lesz De mivel már neked van saját belső ellenállásod , sőt még a kezed sem vizes krémes (azaz kevésbé vezetőképes) nem fogsz érzékelhető ( az alkatrészek számára zavaró) EM teret indukálni.

Vagy lefújod szigetelőspray-jel a tekercseket. És lám nem fognak cincogni. mivel nem lesz szabadon a vezető.

Diplomás villamosmérnökök majd kijavítanak ha rosszul mondtam vmit. nekem még fél évem van hátra a diplomáig..."
  • zoolee
    Igen, hibás tekercsek..
    Ezt a régebbieknál amit nyiltan voltak meg lehetett oldani egy kis ragasztóval, körömlakkal Xd, de ez...
    Vidd vissza 1 értelműen.
  • sonance
    hehe, én is ezt akartam írni, lassan má' a hűtőkompresszort is ráköthetem a tápra, nem mindegy, úgyis annyit eszik :D

Amúgy valami van rajta, a kép jobb szélén a tápcsati mellett van 3 tekercs, azok sercegnek:

ASUS EN7950GT
  • Super Saiyan
    cseréltesd ki -.-"
  • Schwarz
    kell neked olyan videokártyát venni, ami kétszer annyit zabál, mint a hűtőszekrényem...

...
    a kártyán van trafó? ha igen akkor az zizeg. psu bírja amperrel? nem az zizeg inkább?
  • schrank
    nnna szép te árulod aztán te nem tudod mi a csízió
  • sonance
    Valakinek volt hasonló tapasztalata? (lásd topicnyitó hozzászólás)
  • sonance
    :) Nincs fél éves, garanciás, számlás, és abban az üzletben dolgozom, ahol vette. Más észrevétel? :D
  • schrank
    30k-s húsnak híg a leve
  • Borgi
  • sonance
    1000x hogy nem venti, mikrofonnal pásztáztam a kártyát, és felvettem a tápellátás környékéről a hangot :)
  • Dodo55
    Nekem is 7950GT van.
    A gyári hűtője iszonyat hangos, olyan hangot ad, mint egy régi winchester.
    De ha biztos vagy benne, hogy nem a hűtő, akkor nem tudom. Ha egy kondenzátor, mint ahogy mondta valaki, akkor érdemes lenne megnézetni, mert még komolyabb gondot is okozhat az.
  • David2
    feszel egy Zalman Fatalitit és probléma megoldva, csúcskártyákra általában porszívókat szerelnek fel
  • sonance
    végülis 30k volt 80 helyett. drága? :D

Amúgy majd rákérdezek, havertól vettem.
  • vegicsek
    Nagy teljesítményű VGA-k hibái.Drágák
    Amúgy vidd el egy haverodhoz, megnézni ott mitet csinál.
  • sonance
    Garis, de ez - állítólag - normálisnak mondható. A VGA fogyasztása 220W körüli, nem csoda, hogy a tápellátás környékén zizeg :)
  • zoolee
    Uffe, ez ilyen kondi hang.
  • passatgt
    ha garis még vidd vissza sztem:D
  • Rage47
    de durva :D
  • Super Saiyan
    lol
  • sonance
    Nagyon jó cucc, isszonyat gyors de tücsköt nem kértem a gépbe :D
  • Picar77
    jó hanja van XDDD
  • SötétBarom
    Hát ez lol, kb mint a quake2ben a háttérzajok xDDD
  • sonance
    ITT A KÉT FELVETT HANG (amit az előző hozzászólásból kihagytam...):

Unreal alatt
    Stalker alatt
  • sonance
    Hi All!

Érdekes problémám adódott, ezért nyitottam egy általános topicot.

Végigböngésztem sok száz fórumot és nem egy helyen találkoztam igen

furcsa jelenségekkel.

Az én esetemben a következő helyzet állt elő: az Asus En7950GT

VGA-m, amit most újítottam be, terhelés alatt érdekesen "muzsikál",

serceg, szüttyög, klattyog, recseg, hogy csak néhány effektet

említsek. NEM a VGA venti, hanem az elektronika zenél, HD videónál

ciccereg, UT2004-nél serceg, STALKER-nél már izmosan sikít :)

Működik, jól dolgozik, de zavaró péel este, amikor nagyon feltűnő. Beszúrom ide a két rögzített hangot, az első UT2004 alatt a másik STALKER futtatása közben hallható. Absolutly Weird :)

Url jön..... sry :P

Várom az észrevételeket, hasonló eseteket ciripelő VGA-ról, haldokló táp-ról, stb.

Jah, a havi áramszámláról nem is beszélve... XD