A megmaradási törvények vesztették értelmüket
-
clio1616v #931 Igen párszor már kinyitottam sajnos... kész vicc az egész.
Ami atomfizikai folyamatokkal van definiálva az hogyan lehet állandó?
Szerintem nem én vagyok az egyetlen akinek nem tetszik, csak az emberek tehetetlensége nem teszi lehetővé az egyszerűbb létrehozását, nem elfogadtatható, bele kell törődni, ahogy az inchbe is. Ettől függetlenül, még nem feltétlenül a legjobb. A kötözködésem pedig szerintem jogos, a maximumra kell törekedni, hamár csinálsz valamit.
A módszer amivel olvasni tanultam másnéven képolvasás, gondolatokat "képeket" rendel hozzá a szavak vagy akár mondatok!!! alakjához, formájához és így elég ránézni a szövegre, mondatra. Ha a szavakat helyesírási hibák rondítják be mint a te esetedben és alakjuk, formájuk emiatt lényegesen eltér, akkor értelmetlen a mondat, ez kétségtelenül hátrány. Viszont gyors olvasást tesz lehetővé.
Ez jó, hogy amit nem tudsz nem is érdekel, mert így sokmindent nem fogsz logikusnak, értelmesnek látni.
A bocsánatot és a kötözködőt elfogadom, a butát viszont nem értem, mire mondod. Ha te egy emberről 20 hozzászólás alapján kijelented, hogy buta az bővebb magyarázatot igényel. Várom a magyarázatodat, mire alapozod.
Ha idézel a hozzászólásaimból az egész mondatot légyszíves. Mert az egyes mondatrészek külön nem értelmezhetőek. Hibás következtetéseket vonsz le belőlük. Például nem mondtam, hogy máshogyan kellene mérni, mint összehasonlítással.
Mégegyszer leírom csak a tisztánlátás kedvéért:
Távolság:
A méter annak az útnak a hosszúsága, amelyet a fény vákuumban a másodperc 299 792 458-ad része alatt megtesz.
Idő:
A másodperc az alapállapotú cézium-133 atom két hiperfinom energiaszintje közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 9 192 631 770 periódusának időtartama.
(Wikipedia)
E fentiekből az látszok, hogy az 1 méter távolságot a fény útjaként adják meg pontosan. Viszont ezt az utat 2 mennyiségből egy időből és egy sebességből származtatják. Nem tudom elképzelni sem, hoghyan lehet egy sebességet megmérni konkrétan a fényét, ha azzal a sebességgel éppen a távolságot akarjuk definiálni. Ciklikusság!!! ez hiba. A métert nem lehet egy olyan dologból származtatni, ami a méter megléte nélkül nem értelmezhető. (m/sec)
Pláne ha belegondolsz az idő definiálásába ott mégtöbb a hiba forrás.
Elhiszem, hogy régen praktikus volt a sekundum, ami kb a szívdobbanásod gyakoriságával egyezik meg, de akkor nem is kellett a nagy pontosság.