A megmaradási törvények vesztették értelmüket
-
A méter és a secundum a világban lezajló atomfizikia folyamatokkal van definiláva (kinyitottad már a függvénytáblát???) ami mai tudásunk szerint ezek mindehol állandók ahol kivéve talán extrém gravitációs terekben. Ha ez neked nem elég állandó, akkor nem tuodk mit tenni... Egy átlagemer, sőt még mérnök számára is bőven elég az ahogy a métert meg lehet mérni. TÉNYLEG nem értem mi a bajod....
Miért kéne kissebre venni? Te vagy az első akinek nem tetszik a mai mértékegység reendszer.
"Az a bajom vele, hogy viszonyítani kell valamihez, nem lehet tudni pontosan mekkora az 1 méteres egység"
Hát öcsém azért hívják mértékEGYSÉGNEK. Kell egy definiált egység. CSAK így tudsz mérni, vagy nincs rendszered te zseni! Atyaisten....
Mellesleg akkor miért nem tetszik a tengeri mérföld Az az Egyenlítőn mért ívhossz egy szögmásodperc szönyílásnál a hosszúsági körökön. Ez ELÉGGÉ állandó vagy nem?
Azon amit az előbb írtam mitr nem értesz? A túl finom alatt azt értem, minthas két falu közti távolságot miliméterben adnád meg. 3 milliárd fényév távolság egyszerűen túl nagy. 3 milliárd km-et sem használnak a csillagászok, mert ezt nem sokat mond, inkább az AU (Astronomical Unit) vagy magagyrul csillagászati egységet használnak, ami asszem a Nap-Föld közepes távolsáa. Jobban érzékelhető képet ad rögtön.
"zsolnay módszerrel tanultam olvasni"
Azt sem tudom mi és nem is érdekel. Hogy a túróba jön ez most ide??
Bocs, de te tényleg hihetetlenül kötözkötő és ráadásul buta vagy.