• DonnieBrasco
    Ezzel maximálisan egyetértünk :)

Zóanagy: oké, rendben, csak ezért leszedem és felrakom újra, mert szerintem megvan az utolsó játékállásom: én 28-30 órára emlékszem, de az biztos, hogy sehol nem volt 50 közelében...
    Gothicnál meg nem írja, de az tuti, hogy csak az 5. fejezetig nagyon bőven 100 óra felett voltam. Sokat kell ott bolyongani, hogy mindent megtalálj, főleg mert nem használok guide-okat. Azokkal lehet, hogy le lehet szorítani 100 alá, de kétlem.
    Nem vagyok elfogult, a BG-k sztoriját imádtam, a maiak közül szeretem a Mass Effectekét. A Gothicoknál (főleg 3.) korábban is írtam, hogy nem a szigorúan vett 1 szál történet fog meg, hanem hogy egy világ van, amiben élsz. Ez volt anno a legjobb (számomra) a Morrowindben is.

A DA:O legnagyobb, és számomra menthetetlen baja (és ez már NWN-ekkel kezdődött) az egészen nevetségesen icipici játékterek. Számomra ez agyonvág mindent, végérvényesen. Mondjuk érdekes, hogy a Mass Effecteknél ez nem volt annyira zavaró, talán a Sci-fi témában a bezártság elfogadhatóbb... erre a Kotor-ok is igazolásnak számítsanak. Egy fantasy világnál számomra a szabadság legalább olyan fontos, mint a sztori. A Witcher is talán egy picit jobb ebből a szempontból, azt nem is szidtam egyáltalán. A buta konzolhatást (sztori és szabadság helyett végtelen sok szöveg és látványos átvezető animok) viszont nálam semmilyen tálalás nem tudja elnyomni.

U.i: "egész világ"? :DDD Ez a 3-4 ember lenne az itt? :)
    DB