• sirdond
    nos végigvittem én is,ráérősen, nagyjából mindenhol voltam és 1 quest (na meg a 30db-os gyűjtögetősek) kivételével mindent megcsináltam. 30 óra játékidő és lvl 29 végig gothic szinten
    összességében 5/10et adok a játékra, először 6-ot akartam, de az utolsó csata egy jeggyel lejjebb vitte, lentebb majd kifejtem miért

pár gondolat,inkább spoilerben, de azért ezek csak általános információk a részemről:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az utolsó megmérettetés kegyetlenül szar lett, legalább is távolsági karakterrel gothic szinten, közepes méretű terület folyton jönnek az enemyk és ezért rájuk kell koncentrálni a boss helyett. nem tudom,hogy miért csináltak egy olyan skillt a főellenségnek amit nem lehet kivédeni... így csak arról szólt az egész,hogy a speciális támadása után potiont kellett inni.(talán ezzel akarták megnövelni a végső harc idejét?) egyet tudtam belelőni a speciális támadás előtt és egyet utána. taktikázási lehetőség nulla. ezért kapja az eggyel rosszabb osztályzatot

legjobban talán a játék közepe tetszett, a monastery utáni rész, az elhagyatott erdő, utána meg az ősi templom,ahol végre eljutsz a mágikus üllőhöz,szerintem nagyon hangulatos lett

ami szerintem nagy hiba a játékban, hogy a legtöbb nyersanyagot csak egy recepthez lehet használni, bár ez betudható annak is,hogy inkább az akcióra koncentráltak, mint a roleplayre
    ja és ugye egyetlen szuperfegyvert tudsz kovácsolni a kasztodnak megfelelően, amit majd később upgradelni lehet, nos ugye íjjal mentem, a bow of woe-hoz mindössze 1 ebony kellett, aztán az upgradehez meg 30 db...
    nos én nem találtam meg a 30 db-ot,vagy nagyon jól el volt dugva, vagy inkább egy recept volt,amit nekem nem adott meg (pedig direkt végigkutattam mindent), így sajnos nem is tudtam megcsinálni a számomra legerősebb fegyvert :(

a ranged skillről általánosságban az a véleményem,a végső harcot leszámítva persze, hogy egész jó, a játék elején erős,utána elég nehéz vele haladni, aztán miután meglesz az ambush skill megint élvezetes a játék. mindent összevetve a crossbow erősebb a sima bow-nál, de 1. nagyon-nagyon kevés hozzá a lövedék és a boltosoknál sem lehet venni
    2. nem lehet vele zoomolni

sajnos rengeteggel buggal találkoztam, ami a játékélmény rovására
    ilyenek például,hogy amit az ellenség lő varázslat vagy nyíl átment a falakon, tárgyakon így kár is volt bebújni mögéjük, vagy pl a lizardok belementek a föld texturájába és így nem bírtam eltalálni őket
    másik ami nagyon zavart még,hogy ha én 1 mm-re is mellé céloztam, már nem talált, míg az ellenség varázslata még akkor is sebzett, ha 1 méterrel mellém ment. ez rendkívül bosszantó volt

az egyetlen quest, amit nem csináltam meg is a bugos lizardok miatt volt, tooshoo-ban a cobweb-es küldetés, amikor össze kellett gyűjteni 12 hálót a mocsárból

30 darabos gyűjtögetősekből:
    13 relic
    10 beliar artifact
    16 rune shards
    25 innos statues

pedig mindig figyeltem

nagyjából ennyi jutott eszembe, egynek jó volt, ha elvonatkoztatok attól,hogy gothic folytatás, akkor jó volt, de az biztos, hogy még egyszer nem fogom végigjátszani