Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • uwu
    #475
    A zöldek önmagukba kevesek lettek volna a meghiúsításhoz. Pechünkre pont akkoriban volt a rendszerváltás, és a közvélemény általános álláspontja az volt, hogy a mi "szoci" az rossz. Az ellenzéknek állt politikailag érdekében, hogy csinálják a cirkuszt. Ha a kormány nem politikai, hanem műszaki és gazdasági szempontok alapján dönt az ügyben, az ellenzék szerzett volna egy kis népszerűséget.

    Végül is politikai okok miatt nem vállalták be a megépítést. A hangulat annyira olyan volt, hogy még a mérnökök közt is - akik szakmailag leginkáb képesek átlátni mivel jár egy ilyen - megosztotság volt.
    Igazából csak idő kérése hogy megépüljön, annyira kell mint egy falat kenyér. Sajnos már nem lehet mindent az eredeti tervek szerint csinálni. A szovákok nem voltak birkák, ki is hasznákták a helyzetüket. Számunkra már sose lesz annyira hasznos mint annak idején lett volna, de műszaki szempontból így is ekerülhetetlen hogy megépüljön.

    Aztán most mindenki eldöntheti maga, hogy ki volt az aljas kis geci aki elvette tőlünk ez: az ellenzék, akinek volt pofája bevetni ezt a kétélű fegyvert, vagy a kormány aki az ország érdekeit félredobva politikai hasznot kovácsolt az ellenzék próbálkozásából, és ő végül maga játszotta ki ezt a piszkos lapot amit az ellenzék dobott fel.
    Aztán az is lehet, hogy a kormány maga kezdte a hajhúzást, mert tudta mi lesz a vége
    De igazából lényegtelen ki nyúlt hozzá először a témához, mindkét fél a választók ellen tette amit tett egy kis támogatás szerzés reményéban. Fura dolog ez a politika.