Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
 • lotsopa
  #433
  Azért ez nem így működik. Paks előtt is volt élet... Ezt úgy értem hogy amikor becsatlakozik a hálózatba egy energia forrás, szolgáltató(atomerőmű) akkor kiteszi mondjuk az össz. termelés 10%-át (csak hasraütés). Viszont ha ezt később kivennénk akkor ne számoljunk azzal hogy a lakosság 10%-a energia, áram nélkül marad...
  Elég rossz felfogás lenne. Nyilván az energia árára nagyobb befolyása van, ott látszik meg inkább a hiánya vagy éppen a jelenléte.
  Igaz hogy ~10 milliós nagyságrenddel számolhatunk (szerintem annyi sincs) de az sem elhanyagolható hogy öregszik a népesség, és erősen csökken a lélekszám. Ez annyiból fontos hogy az én véleményem szerint egy viszonylag öreg ember kevesebb energiát használ mint egy viszonylag fiatal. Viszonylag fiatal: 30 alatt; -Öreg: 50 felett.

  És még az energiafelhasználáshoz annyit hogy közel nincs akkora szükségünk rá mint amit a fogyasztás nagysága mutat. Ez ugye a pazarlással magyarázható. Szóval amikor a számokkal dobálóznak, vagy adatokat hoznak fel hogy mekkora szükségünk van atomerőművekre, azért észre lehetne venni hogy még ha nem is teljes mértékben fedezné a megújuló forrásokat használó erőművek az igényeket, de elég lenne a Földön összesen ~150 atomerőmű.