Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • Molnibalage
    #360
    A nap-,szél-,geoterm.-,víz(hullám)-,stb. energiákkal szemben az atomenergia kinyerése veszélyes hulladék termelésével nehezíti a dolgunkat.

    Stop. A többi erőmű létrehozása igen szennyező módon történik. A szélerőművek lapátjai csúcsminőségő kompozitok. Finoman szólva nem környezetbarát az előállításuk.

    A napcelláknál tudtommal szintén ez a helyzet. A tükrös erőművek tükreihez több ezer fokos hőmérséklet kell a gyártáshoz. Az energia szerinted honnan jön ahhoz?

    Az atomenergia a legveszélytelenebb energiaforrás statisztikailag még Csernobillal is, de az statisztikailag annyia kilógó esemény, hogy nem is szabad belevenni.

    1. Nem üzemszerű működés során történt a hiba.

    2. Kikapcsolható biztonsági rendszer az milyen? Semmilyen.

    3. RBMK reaktor és a vele kapcsolatos lazaság csak a SZU-ban volt.

    Semmiben sem hasonlított az a rendszer a ma és a jövőben is üzemelő 2. generációs vagy szaporító reaktorokhoz. Mintha a Ford T modell baleseti statisztikájával példálóznál az autózás veszélyesssége mellett...

    A napkollektrot hordozhatod. És a hozzá tartozó vízrendszert és vizet? Ne keverd már a napelemet a kollektorral. Szezon és fazon. A napelem hatásokfa és teljesítménye vicc. Sivatagos terepen elhajt kísérleti ultrakönnyű autókat. 100% hatásfokkal sem tudna semmi mobilt üzemeltetni.