Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • OKkultist
    #204
    Talán mert háromszor gazdagabbak és telik ilyen hóbortra.
    Igen az osztrák mindig is hóbortos , gazdag nép volt. Nem pedig takarékos, nagyon célratörő, a nagyon okost azért nem írom, mert csak nem szoktak balf*szok lenni, nekünk már az is túl nagy kérés.

    Csak a MOL-hoz képest kezd egy kicsit pehelysúlyú lenni...
    JAJDEJÓ NEKÜNK!!!!!!! Nem is magyar a MOL, sem az OTP, nem tudtad??? (csak kb.30%ban, vagy annyise)

    a gázért kevesebbet fizetnek, mint mi

    Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, de mivel ezen a területen dolgozom bizton állíthatom, hogy ez nem igaz. Már csak a tranzitdíjak miatt sem...
    Erről vagy írj valami ellenőrizhetőt, vagy ne kamuzz, mindehonnan az ellenkezőjét hallom. (az itthoni fűtőérték meg valahogy gyanúsan sz*r, mint az itthoni benzin, valahogy az osztrákkal mindig jobban megy az autó, és kevesebbet is fogyaszt, de biztos csal a számítógép)
    A PEAK-OIL-ban próbálj okoskodni, de ott leugatnak gyorsan, tele vannak szakértőkkel, és adatokat (ADATOKAT!!!!) tallóznak be.
    Végig kellene olvasnos az utóbbi 2-3év (!!!!) anyagát legalább, hogy a trendekkel tisztában legyél.
    Itt megteheted

    Az osztrákoknak azért jó a sok szélerőmű, mert tudják kombinálni a vízduzzasztásos rendszerrel, vagyis , amikor sokat fúj a szél, akkor duzzasztják a tározókat, amikor nem fúj, akkor kiengedik a vizet, és a vízerőművek adják az áramot. Ez valami kiegyensúlyozás lenne. Itthon viszont még a megengedett mennyiségű szélerőműnek is csak a töredéke van meg, a geotermikus meg még annyi sem. Viszont a MOL szépen hízik, Kapolyi nemkülönben. ÉLJEN! (a Brunei szultán is milyen gazdag, a többi ottlakó figura meg kunyhóban lakik, pedig ő SEM abból gazdag, hogy feltalkálta a hidegfúziót, hanem az ORSZÁG OLAJÁT adja el SAJÁT ZSEBRE, és szultánnak is kinevezte magát. Kapolyi is lehetne valami őrgróf a saját nagyhercegségében, lehetnél ott hivatásos cipőpucoló, vagy lakáj)