Pszichedelikus növények, és hatásaik
-
(Bocs, laptoprol irok, és nincs meg minden ékezetes betű):
Ha igy gondolod, akkor főleg ne használj egyes szám második személyt, hogy ugy allitsd be, mint ha az tapasztalna ilyen dolgokat, akihez cimzed a hozzászólásod. Egy E\3-mal kiegyeznék.
Amúgy nem lucid dream-re gondoltam.
Nekem sokszor volt olyan, hogy elalvás előtt épp az álomba lépés határán, amikor még valamilyen szinten volt éberségem, láttam, hogy teljesen összefüggéstelen gondolatok kapcsolódnak össze, olyan dolgok közt jött létre asszociáció, amik közt nem volt semmilyen kapcsolat.
És nem volt semmi fény, meg ilyesmi. -Ez a másik ok, amiért nem szeretem, ha E\2-ben irnak nekem ilyen dolgokat.
Az alvasparalizis viszont valoban gyakoribb ebben a tudatallapotban.
Van amúgy több különböző tapasztalat, amit ugyanúgy lehetne éber álmodásnak nevezni. Az egyik, amit te mondasz, amikor az ember már átlépett az álomba. (lucid dream)
A másik, amiről én irtam, amikor még csak az álomba merülés határán van az ember.
És van egy harmadik, én inkább erre használom az éber álmodás kifejezést, mert ilyenkor a tudat teljesen éber, nem merül álomba, hanem az éber tudatban jelennek meg álomszerű képet. Olyan, mint ha elkezdene valaki fantáziálni, miközben teljesen éber, és a képek iszonyat intenzivek. A fantáziálástól abban különbözik, hogy az ember egyáltalán nem kontrollálja, csak passzivan nézi, mint egy álmot. Ennek talán valamilyen imagináció a neve.
Ez három tapasztalatban teljesen különböző állapot, és elég nehéz pontosan leirni oket.