759
Pszichedelikus növények, és hatásaik
-
Ben C #719 Az enteogének igazából ál-tudattágítók. Erre gondolsz? -
#718 Nem látod miez?
szipuóóóóóaa
Azonnali ZEN.
Instant nirvana, megerőltetés nélkül.
A szipu jobb érzés, mintha egy nővel lefeküdnék
-
#717 Jó. Akkor kanyarodjunk vissza az eredeti felvetéshez, és írjatok rá véleményt:
"Segítsetek nekem egy kicsit
Tévúton lennék, vagy ezek a növények és egy kis figyelem tényleg képesek lennének felemelni az embert egy olyan szintre, ahol nem lenne ilyen görcsös az egymás mellett élés?" -
#716 mivan?
légyszi ne vegyük már egy kalap alá az enteogén növényeket és a szerves oldószert meg az antidepresszáns gyógyszereket... -
#715 Hajolj rá a higítós-dobozra. Esetleg dinitrogén-oxid.. Állítólag olyan kitágult tudatállapotot tud okozni, mint 10 év zazen. -
érdekes társadalmi kísérlet lenne, az tuti. -
Ben C #713 Más dolog azért, hogyha egy szer bevétele után az ember többé nevetségesnek tartja a pökhendiséget, nagyképűséget, kapzsiságot, nem fog többé emberi lényeken átnézni és átlépni azért, hogy feljebbkússzon a ranglétrán, és más ha annyira beszűkíti a tudatát hogy még ideges se tudjon lenni. -
#712 Nincs tiltva. Nyomjon Frontint, vagy Xanaxot, kb. ugyanannyit segít... -
Ben C #711 :D -
#710 Ez olyan szép lett, de nincs kedvem kijavítgatni. :D -
Ben C #709 :)
Valamennyivel nagyobb skálán gondoltam.
Ha ezeknek a szereknek a használatát nem tiltanák hanem elősegítenék, negyedennyi gond nem lenne társadalmi szinten. -
#708 Persze. Ha be vagy tépve, gyakorlatialg bármeddig eldegélni bárkivel. -
#707 -
#706 Nem mondom hogy veszélyesen tapasztalt volnék a párkapcsolatokban, de szerintem a görcsmentes együttéléshez elég a "figyelem", ezek a növények nem szükségesek :) -
Ben C #705 Segítsetek nekem egy kicsit
Tévúton lennék, vagy ezek a növények és egy kis figyelem tényleg képesek lennének felemelni az embert egy olyan szintre, ahol nem lenne ilyen görcsös az egymás mellett élés? -
yooyoo #704 2009-es és egy 2008-as zacsi volt ajándék hányingerrel. Véletlen nem tudod hol lehet olyan hawaii törperózsát kapni amiben van hatóanyag? Az is érdekelne de nem akarom hogy átverják a búrámat. -
#703 akkor passz, nekem volt hogy 120 magtól is jött a hatás. Lehet, hogy pont peched volt a zacskókkal, esetleg régi magok voltak benne. az ipomea tricolor mint fajta jó, ez biztos. -
yooyoo #702 Ledaráltam és belekevertem egy pohár joghurtba. -
#701 hogy gyűrted le, ledarálva vagy egészben? Érdemes minél finomabbá őrölni, mert a belsejében van a hatóanyag. 220 elég nagy mennyiség szerintem, attól azért valaminek történnie kellett volna, ha másnak nem, egy kiadós hányingernek :) -
yooyoo #700 Tegnap kipróbáltam a hajnalkát. Legyűrtem kb 220-at, azon kívül hogy kitágultak a pupilláim nem történt semmi. Mi lehetett a baj? Tudtok jobb hatású magot ajánlani? -
yooyoo #699 Mezei virágboltban. Szerintem az eladó levágta h mit akarok amikor vettek 3-at:D -
#698 ez jó lesz, igen!
hol vetted? :) -
yooyoo #697 Hi!
A világoskék hajnalka magja tartalmaz lsa-t?
Ilyet sikerült vennem: http://img710.imageshack.us/img710/2786/dsc00913u.jpg -
#696 A francba =( -
#695 éljj ... brzzzz .. éljj .... brrzzzz -
#694 "De ha kijössz ebből a hatásból, álomból, ködössé válnak ezek a kapcsolatok az asszociációk között, már nem fogod érteni őket, holott befolyásolt állapotban akkor mindent értesz."
-Aha, meg skizofrén epizód alatt is mindent értesz.. -
"Nekem sokszor volt olyan, hogy elalvás előtt épp az álomba lépés határán, amikor még valamilyen szinten volt éberségem, láttam, hogy teljesen összefüggéstelen gondolatok kapcsolódnak össze, olyan dolgok közt jött létre asszociáció, amik közt nem volt semmilyen kapcsolat."
Na lentebb erről írtam, amikor a tudattágítós hatásról beszéltem.
Csak erősebb és élesebb ez az érzés.
De ha kijössz ebből a hatásból, álomból, ködössé válnak ezek a kapcsolatok az asszociációk között, már nem fogod érteni őket, holott befolyásolt állapotban akkor mindent értesz.
Próbáltam éberálomba jutni, nem sikerült, megpróbáltam minél tudatosabb maradni elalvás közben, és később visszaemlékezni arra a pontra amikor elalszok. Rendszerint a holtpontra már nem emlékszem, csak arra, hogy zavaros gondolatok cikáztak lassan hömpölyögve a tudatomban. Úgy kezdődik, hogy megnyugszol, lelassul a szívverésed, már nem vakarózol, kényelmesen érzed magad, és miután ellazultál és kiürítetted a fejedet, egyre tompább leszel és magától megjelennek fantázia képek, gondolatok a fejedben. De nem te gondolod ki, hanem maguktól előjönnek.
Valahogy így kezdődik az álom, majd ezek felerősödnek, és egyre jobban szétesik a tudatod, minta ájuldoznál. Néha azért sikerült magamhoz térnek, mikor a határon voltam. Ehhez elég nekem ha invokálissá teszek egy két gondolatot, azaz kimondom némán magamban. Mint amikor azt gondolja magában az ember, "bassza meg, bevágott elém a rohadék".
Ez visszahoz a határra, de a holtpontra rendszerint nem emlékszem.
Más tapasztalt éberálmodók viszont olyat írnak le, hogy fényt látnak, megbénul a testük, nem tudják mozgatni a végtagjaikat, a fény amit látnak, olyan erős lehet mint egy darab gyertya fénye.
Én amit max látok, azok ilyen nagyon halvány geometrikus alakzatok, talán fraktálok. De nagyon halványan. Olyan mint amikor becsukott szemmel megnyomod lágyan a szemgolyódat, vagy megdörzsölöd, akkor is látni lehet. Érdekes, hogy szabályos alakzatok bukkannak fel, mintha a tervező asztalról került volna a szemeid elé.
-
#692 osztályozás:
1 pofon: Aki csak imaginál, az 2 mp alatt visszaüt.
2 pofon: Aki félálomban van, az 4 mp alatt, de még egyet be lehet vinni neki addig.
3 pofon: Aki tudatosálmodik, az úgyis egy darabig még béna, >4mp =) -
#691 És amikor te mondod ki az alkoholista szót? Milyen sztereotip kép ugrik be?
Biztos nem az, amit mondjuk egy AA csoportban tapasztalnál róluk.. -
#690 (Bocs, laptoprol irok, és nincs meg minden ékezetes betű):
Ha igy gondolod, akkor főleg ne használj egyes szám második személyt, hogy ugy allitsd be, mint ha az tapasztalna ilyen dolgokat, akihez cimzed a hozzászólásod. Egy E\3-mal kiegyeznék.
Amúgy nem lucid dream-re gondoltam.
Nekem sokszor volt olyan, hogy elalvás előtt épp az álomba lépés határán, amikor még valamilyen szinten volt éberségem, láttam, hogy teljesen összefüggéstelen gondolatok kapcsolódnak össze, olyan dolgok közt jött létre asszociáció, amik közt nem volt semmilyen kapcsolat.
És nem volt semmi fény, meg ilyesmi. -Ez a másik ok, amiért nem szeretem, ha E\2-ben irnak nekem ilyen dolgokat.
Az alvasparalizis viszont valoban gyakoribb ebben a tudatallapotban.
Van amúgy több különböző tapasztalat, amit ugyanúgy lehetne éber álmodásnak nevezni. Az egyik, amit te mondasz, amikor az ember már átlépett az álomba. (lucid dream)
A másik, amiről én irtam, amikor még csak az álomba merülés határán van az ember.
És van egy harmadik, én inkább erre használom az éber álmodás kifejezést, mert ilyenkor a tudat teljesen éber, nem merül álomba, hanem az éber tudatban jelennek meg álomszerű képet. Olyan, mint ha elkezdene valaki fantáziálni, miközben teljesen éber, és a képek iszonyat intenzivek. A fantáziálástól abban különbözik, hogy az ember egyáltalán nem kontrollálja, csak passzivan nézi, mint egy álmot. Ennek talán valamilyen imagináció a neve.
Ez három tapasztalatban teljesen különböző állapot, és elég nehéz pontosan leirni oket. -
#689 Meg a másik, amikor egy láncdohányos, alkoholista ember elítéli a drogos társadalmat.
Mindenkinek az a sztereotip kép ugrik be, hogy csöves, bűnöző, szétszúrta magát, igénytelen, sittes, stb. -
#688 pont hogy egy nyilvános fórumon tökmindegy, mit írsz, hiszen ki mondja meg hogy én tényleg lövöm-e magam heroinnal, vagy egy 11 éves kölök vagyok, aki másoknak akar menőzni a neten, névtelenül...
kereskedni nem szabad, azt még említés szintjén sem, de tapasztalatot leírni, hát... a rendprségnek meg egyébként is sokkal kisebb a kapacitása annál, hogy egy random fórum random topikjában miket írkálnak négyen-öten, részben teljesen legális anyagok használatáról. (gondolok itt a salviára, hajnalkára stbstb)
éber álom FTW egyébként, rettentő jó tud lenni ha összejön:) -
#687 Ezek a furcsa érzések, dolgok kihagyhatatlanok.
Annak aki elítéli a "drogokat" annak nem szabad drogoznia, véletlenül sem. Azt elítélem én is =).
De a többieknek nehogy már ő mondja meg, hogy mit tegyenek és mit ne tegyenek.
Amíg nem okozol kárt, nem bántasz másokat, addig senkinek semmi köze ahhoz amit a másik csinál.
-
#686 Az alvásparalízis mindig fellép, csak amikor előbb érzed a saját tested minthogy gyorsan felébrednél az nagyon érdekes érzés :)
Érzed a sajátod és az álomban lévő tested is, és mindegyik életszerű érzés, nagyon klassz. -
#685 Baszod, egy nyilvános fórumon, alap, hogy senki nem beszél ilyen dolgokról első személyben.
Lehetnek itt vamzerek, vagy figyelhetnek a yardok.
Arra utaló magatartás okán tarthatnak máris egy házkutatást.
Nem kell, hogy drogot találjanak nálad, elég csak ha olyan magatartást mutatsz.
Óvatosságra intek mindenkit. Ha ilyen dolgokról van szó, akkor jobb ha úgy mondjuk, mindegy mi az igazság, hogy a haverom haverjának a szobatársának egy távoli ismerőse bepróbálta ezt vagy azt, ezt meg azt tud szerezni. Így talán nem lesz baj.
Amúgy úgy tudom, hogy nálunk a salvia nem számít tiltott drognak. Erről mit tudtok? -
#684 Próbáltam már amit mondasz.
Éber álom, lucid dream.
Úgy álmodni, hogy tudatában vagy annak, hogy álmodsz és kristálytiszta az álom.
Próbáltam de nem sikerült. Több féle képpen lehet előidézni ezt a dolgot.
Akik meditációval jutnak el a tudatos álomba, mikor átlépnek az ébrenlétből az álomba, az egy érdekes jelenség.
Be van csukva a szemed, kezd szétesni a tudatod, és fényt látsz.
Biztos ahogy az agy elmerül azokban a triptaminokban, amiket a tobozmirigy termel mikor elalszol.
Érdekes jelenség még, hogy ebben az időszakban kialakul az alvási bénulás, alvási paralízis. Ilyenkor még hallucinálhatsz is.
Ez elég rémisztő lehet első tapasztalásra.
Ahogy leírták.
De hálistennek van egy gomba fajta amelynek viszont az a hatása, hogy előidézi az éberálmot. A neve: Muscimol (Agarin, Pantherine).
Engem azért érdekelnek ezek a dolgok, mert hobbyból érdekel az, hogyan működik az agyunk.
Meg akarom ismerni, mert szerintem ez egy nagyon finom szabályozású, komplex műszer, ami a fejünkben van.
Végülis, én az agyam vagyok, ha úgy vesszük. A többi dolog csak a testrészem, amit pótolni lehetne elvileg. De ha az agyamat elveszíteném, és kaphatnék helyette egy másikat, az már nem én lennék, hanem inkább az a másik agy (valaki) kapná meg az én testem. Engem meg kidobnának a kukába =( -
#683 Persze, bármit lehet. Csak akkor nem E\2-ben adom elő... -
#682 Azért olvasott tapasztalatot is lehet mondani. Persze az a legjobb ha saját. -
#681 énsem véletlen kérdeztem h trippelt e már vmi komolyabb dologgal vagy csak beszél a nagyvilágba amit a netről olvasott, szvsz 2. -
#680 "kis atka rovar és a nagy vitorlázó szem között a kapcsolat nem racionális, ilyen nem létezik, ilyen csak a tudatunkban létezhet, és számunkra ezek a kapcsolatok egyértelműek, világosak, de normális józan tudatállapotban már nem is nagyon értjük ezt" - figyeld a gondolataidat félálomban. Tudom, nem olyan izgalmas, mint okoskodni..